Zvezda nije naučila lekciju iz Tirane, Omonija strog profesor

Crvena zvezda ove sezone neće igrati u Ligi šampiona. Crveno-beli su poraženi od Omonije, posle izvođenja penala, pa će nastaviti takmičenje u baražu za Ligu Evrope. Zvezda pokazala premalo da bi zaslužila sreću u penal-lutriji.

Srbija ove sezone neće imati predstavnika u Ligi šampiona. Crveno-beli nisu uspeli da obezbede treće uzastopno učešće u eliti, a izabranici Dejana Stankovića nisu bili daleko.

Malo sreće i koncentracije nedostajalo je u penal-lutriji, sve ono što su crveno-beli imali prošle sezone u legendarnom duelu sa Kopenhagenom.

Većina slabosti koje je Zvezda ispoljila u duelu sa Tiranom nisu isporavljene, pa je Omonija poslala crveno-bele na popravni ispit, daleko od elite.

Crveno-beli su bili favoriti u meču u Nikoziji, ali to nisu opravdali u 120 minuta igre. Nesumljivo je da su Zvezdini igrači kvalitetniji, tehnički i taktički potokovaniji od rivala, ali to mora da se pokaže kroz rezultat.

Domaćin je više želeo pobedu, verovatno zato što nikada u istoriji nije stigao do baraža za Ligu šampiona, dok su izabranici Dejana Stankovića bili nesigurni, nekonkretni i ne previše kreativni u većem delu meča.

Katai je još jednom pokazao nivo, ali nije uspeo da napravi konkretnu priliku saigračima. Kanga je šutirao iz svih pozicija, vrlo često i preambiciozno, dok je Ben ponovo bio najbolji igrač Zvezde na terenu, ali nije imao sreće da zatrtese mrežu protivnika.

Vukanović je zauzeo mesto napadača, ali čini se da nije opravdao očekivanja, naročito zbog činjenice da nije postigao gol, a to mu je glavni zadatak. Falćineli dobio priliku u završnici, ali je prokockao promašenim penalom.

Odbrana je delovala solidno, ali nedostajao je konkretniju učinak bočnih igrača, Rodića i Gobeljića. Borjan je bio nesiguran kod primljenog gola, ali se iskupio odličnom intervencijom u drugom poluvremenu meča.

Kao i u duelu sa Tiranom, činjenica je da su crveno-beli morali mnogo više da prikažu na terenu, pre svega mnogo više želje da ponove uspeh iz prethodne dve sezone.

Još jednom je kondicija, čini se, bila na strani protivnika srpskog tima, a ona je često presudna kada su ovako izjednačeni i neizvesni mečevi u pitanju.

Daleko od toga da je izgubljeno mesto u Ligi šampiona nekakva katastrofa, ali lako je navići se na dobro. Navijači su razočarani, želeli su ponovo da ugoste nekog novog šampiona Evrope, ali taj film ove jeseni neće gledati.

Stankoviću i ekipi ostalo je da se bore za utešnu nagradu - plasman u Ligu Evrope. Protivnika će saznati u petak, a Zvezda će biti među povlašćenim timovima na žrebu.

Ipak, slučaj Omonije je još jednom potvrdio pravilo da nema više slabih ekipa, naročito ne u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i da se svako potcenjivanje protivnika skupo plaća.

Možda crveno-beli iz ovog poraza izvuku neku pouku. Za neki naredni meč, za neku narednu sezonu...

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво