Читај ми!

Maksimović i Gudelj: U Moskvu po rezultat i samopouzdanje

Srpski fudbalski reprezentativci Nikola Maksimović i Nemanja Gudelj, uoči starta u Ligi nacija protiv Rusije, poručili su da idu u Moskvu po dobar rezultat i samopouzdanje pred oktobarski duel sa Norveškom u baražu za EURO. Fudbaleri Srbije u četvrtak od 20.45 igraju u Moskvi protiv Rusije prvi meč u Ligi nacija.

Srpski fudbaleri okupili su se pre tri dana u Staroj Pazovi, prvi put u 2020. godini, uoči mečeva protiv Rusije i Turske na startu Lige nacija, a naši reprezentativci ističu da će duga pauza i specifični uslovi izazvani koronavirusom imati veliki uticaj i na formu i na stil igre.

"Razlika u ovom trenutku izmedu njih i nas je ta što 90 posto igrača ruske reprezentacije nastupa u ruskom šampionatu gde je odigrano šest kola, a mi nastupamo uglavnom za klubove gde prvenstva još nisu počela i igrači se nalaze u pripremnom procesu. Jako težak trenutak sigurno, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo za ono što nas očekuje", rekao je Maksimović.

On je dodao da duel protiv Rusije, a potom i Tuske u Beogradu, ne može da bude "generalna proba" za Oslo zbog različitih stilova, ali da mnogo znači.

"Ove dve utakmice samo mogu da nam posluže da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo na ovim utakmicama. Razlika je između Norvežana i Rusije u stilu igre, tako da sigurno neće biti ista priprema. Ali istina je da posle 20 godina imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na prvenstvu Evrope i sve cemo učiniti da tako bude", istakao je defanzivac Napolija.

Gudelj, koji je nedavno sa Seviljom osvojii Ligu Evrope ističe da su cilj dve pobede.

"Prva je naravno Rusija. Bice teška utakmica, oni imaju dobru selekciju, ali imamo i mi veoma kvalitetnu reprezentaciju. Idemo tamo da pobedimo. Potom ide Turska, imaju veoma dobru ekipu sa dosta mladih igrača koji igraju u velikim klubovima, poznajem nekoliko igrača. Oni ce uhci u meč sa velikom željom da pobede, ali mi imamo mnogo, mnogo dobru selekciju i ako uradimo stvari koje se dogovorimo pre utakmice mislim da će nam biti mnogo lakše da dođemo do cilja", kaže Gudelj.

Kako ističe, mečevi sa Turskom i Rusijom su važni zbog samopouzdanja.

"Meč sa Norveškom je svakako najvažniji, a ove dve utakmice nam služe da ostvarimo samopouzdanje sa kojim bi otišli u Oslo na meč sa Norveškom", rekao je Gudelj.

Srbija sutra od 20.45 igra u Moskvi protiv Rusije, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje Tursku reprezentaciju.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије