Kaznena ekspedicija i mašinerija zvana Bajern! Bestidna skupina fudbalera zvana Barsa!

Bajern je odigrao fantastičan, istorijiski meč četvrtfinala Lige šampiona, opravdao ulogu favorita i deklasirao Barselonu sa 8:2. Mašinerija Hansija Flika rešena je da pregazi svakoga ko joj stane na put, bila to Fortuna, Crvena zvezda, ili Barselona.

Retko kada Barselona sme i može da važi za autsajdera u jednoj utakmici. Sa razlogom je tako bilo protiv Bajerna.

Hansi Flik je preuzeo kormilo Bavaraca od Nike Kovača i izuzetno napornim radom, ali i utisak je - magičnim štapom, učinio da nemačka ekipa trenutno zaigra najbolji fudbal u Evropi, verovatno i na svetu.

Sada zaista smešno izgleda i zvuči činjenica da je uprava Bajerna angažovala Flika kao privremenog trenera, dok se ne nađe adekvatna zamena za Kovača. Pominjao se Početino, priželjkivao Alegri, ali pravi stručnjak bio je sve vreme tu.

Flik je znao da se poveže sa igračima, pronađe pravu taktiku i svoje znanje, energiju i želju prenese na njih. Neki igrači morali su da promene poziciju, neki da promene izgled i muskulaturu, ali su svi očigledno verovali svom treneru.

Nestvaran fudbal igrao se na stadionu "Luž". Od samog starta, obe ekipe želele su jedna drugoj da dokažu jednu stvar - da mogu da se sa njima nadigravaju.

Teško je setiti se koji je poslednji meč koji je igran u toliko visokom tempu i sa toliko šansi i golova.

Takođe, teško je setiti se kada je Barsa poslednji put primila četiri gola za poluvreme, osam za ceo meč, kao i kada je Bajern nanizao pet golova, a da se (do tada) na listi strelaca nije našao Levandovski.

Bajern je deklasirao Barselonu i poslao jasnu poruku evropskim velikanima. Ne smete ih smatrati za ekipu koja je dobra samo u Bundesligi.

Dugo se mislilo da je Totenhemov poraz od Bajerna u iznosu od 7:2 u grupnoj fazi bilo najveće poniženje koje jedan klub može sebi dozvoliti, ali je Barselona "prešla igricu".

Naredni Bajernov rival biće bolji iz duela Mančester siti - Lion.

Nakon onoga što su ove sezone uradili u Bundesligi, a potom i Totenhemu, Čelsiju i Barseloni, Bajern nema koga da se plaši, nema koga previše da respektuje.

U narednoj sezoni, Bajern će biti jači za Liroja Sanea. Činilo se da je on poslednji deo slagalice Bajerna koji im je neophodan za osvajanje Lige šampiona. Biće lepo videti ga ponovo u njegovoj domovini i dresu Bajerna, ali daleko od toga da oni ne mogu pokoriti Evropu već ove godine.

Što se tiče Barselone, ona se nije dugo zadržala u Lisabonu, a nadamo se da se ni Kike Setijen neće previše zadržati na njenoj klupi.

Pravo čudo potrebno je da se desi da španski stručnjak ostane trener Barse, jer nakon ispuštanje trofeja La Lige, desilo se i najveće poniženje u Ligi šampiona.

Nekoliko pitanja stoji ispred Katalonaca - Da li im uprava i igrači imaju obraza i stida? Da li je vreme za Ćavija, Početina, Kumana? Da li je problem zaista u treneru?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво