Nagelsman nadmudrio Simeonea za istorijsko polufinale Lajpciga

Fudbaleri Lajpciga ostvarili su istorijski uspeh, savladali madridski Atletiko sa 2:1 (0:0) i plasirali se u polufinale Lige šampiona. Poslednja prepreka pred veliko finale ekipi Julijana Nagelsmana biće Pari Sen-Žermen.

Malo ko je verovao pre početka sezone da će Lajpcig dogurati ovako daleko, čak do polufinala, ali svojim partijama na terenu "bikovi" su to svakako zaslužili.

Posle velike pobede u dvomeču sa Totenhemom, Lajpcig se namerio na iskusnu i tvrdu ekipu Atletika, ali je još jednom pokazao da se ofanzivnom igrom i taktičkom perfekcijom može daleko otići.

Nagelsman, koji je nedavno napunio 33 godine, odveo svoj tim u polufinale elitnog takmičenja, prvo u istoriji kluba, čime je dokazao da je već sada jedan od najboljih fudbalskih taktičara u Evropi.

Dijego Simeone i njegova defanzivna igra nije dala rezultata ovoga puta, što je velika šteta jer su "jorgandžije" pokazale da, kada igraju lepršavo, mogu mnogo toga da ponude ljubiteljima fudbala. 

U prvih 45 minuta utakmice na stadionu "Žoao Alvalade" u Lisabonu nismo videli previše uzbuđenja. Oba tima bila su koncentrisana na odbranu svog gola, velika borba vodila se na sredini terena, dok u samoj završnici nije bilo ozbiljnijih prilika za gol.

Atletiko je napadao uglavnom po levoj strani, gde je raspoložen bio Janik Karasko, kojem je ovo bila prva evroutakica, otkako se vratio u klub iz Kine.

S druge strane, Lajpcig je odlično kontrolisao sredinu terena, ali prvi udarac u okvir gola rivala uputio je tek u nadoknadi vremena, kada je Upamekano glavom šutirao direktno u Oblaka.

Lajpcig je došao do prednosti u 51. minutu. I to baš na onakav način kako to traži Julijan Nagelsman. Akcija je trajala, lopta išla od jednog do drugog igrača nemačke ekipe, a onda je Sabicer uputio centaršut, a mladi Dani Olmo postigao gol glavom.

Atletiko je od tog trenutka zaigrao znatno ofanzivnije. U igru je ušao i Žoao Feliks i napravio veliki pomak u igri ekipe Dijega Simeonea.

Upravo je mladi Portugalac iznudio penal, oborio ga je Klosterman. Feliks je na sebe preuzeo i odgovornost i sigurnim udarcem savladao golmana Gulašija.

Očekivao se kraj meča, kada je rezervista Lajpciga Tajler Adams postavio konačan rezultat. Anhelinjo je započeo polukontru svog tima, dodao Amerikancu, koji je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila Stefana Savića i završila u mreži Atletika.

"Jorgandžije" do kraja susreta nisu imale ni vremena ni snage za još jedan povratak u igru, pa će Lajpcig u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Pari Sen-Žermena.

Kako je protekao duel između Lajpciga i Atletika možete pogledati OVDE

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво