Mančini: Pirlo je pravi "srećković"

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini izjavio je da je Andrea Pirlo pravi srećković jer svoju trenersku karijeru započinje u Juventusu, gde će nakon odlaska Sarija dobiti priliku da vodi prvi tim.

Mančini smatra da je ispadanje Juventusa iz Lige šampiona proizvod krize koja je nastala nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, kao i da Sari svoje fudbalske ideje nije uspio sprovesti u delo.

"Prosto, Sari nije mogao sprovesti svoje ideje na načni na koji je zamislio, a što se tiče Pirla, za njega mogu reći samo da je srećković. Počinje raditi ovaj posao sa vrha i u najboljem timu. Ne kažem da sam ja počeo sa dna, krenuo sam od Fiorentine, ali Juventus je nešto sasvim drugo", rekao je Mančini.

Pirlo je bez trenerskog iskustva imenovan za trenera Juventusa.

"Šalu na stranu , da sam tražio nekoga, sigurno bih razmislio u Pirlu. On ima ogromno znanje o fudbalu, baš kao i Daniele De Rosi i slobodno mogu reći da bih rado sarađivao s njim", istakao je Mančini.

Selektor reprezentacije Italije dodao je da će vreme pokazati koliko se Pirlo dobro, odnosno nije dobro snašao u trenerskoj ulozi: "Uvek i za sve postoji prvi put, a Andrea započinje nešto novo u karijeri. Hajde da vidimo kako će se snaći, a i naravno, da mu poželimo sreću".

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво