Fudbalerke Spartaka spremne za nove izazove

U subotu počinje nova takmičarska sezona Superlige Srbije u ženskom fudbalu. Nacionalne šampionke, fudbalerke Spartaka iz Subotice, spremno dočekuju susrete u domaćem i evropskom takmičenju.

Pripreme za novu sezonu fudbalerke Spartaka završile su uspešno. U prelaznom roku, četiri fudbalerke prešle su u druge klubove, a isto toliko novih je došlo u tim Spartaka, pa je ekipa kompletirana.

"Sve igračice su odradile svoj deo posla maksimalno, nismo imali većih povreda i dali smo svoj maksimum da što spremnije dočekamo početak prvenstva", izjavila je Milica Kostić, fudbalerka Spartaka.

"Ovo će biti jedna od najtežih sezona od kako sam ja u klubu, s obzirom da se veliki broj klubova pojačao i da se dosta radilo u doba korone. Očekujem jednu tešku i borbenu sezonu", dodala je kapiten Violeta Slović.

U prvom kolu nove sezone Spartak dočekuje ekipu TSC-a iz Kanjiže, a zbog epidemije koronavirusa, utakmica će se igrati bez prisustva publike.

"Postavljamo dva cilja: jedan da igramo ofanzivan fudbal koji je lep i lepršav na oko, a sa druge strane imamo visoke takmičarske ciljeve, tako je i za ovu takmičarsku sezonu. Mislim da imamo dobar tim, mislim da će biti jako prvenstvo", zaključio je šef stručnog štaba Boris Arsić.

Kvalifikacije za Ligu šampiona najavljene su za oktobar, što će ekipi Spartaka omogućiti dodatno vreme za pripreme. U čast 50 godina kluba, kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope 2022. godine u ženskom fudbalu, između reprezentacija Srbije i Francuske, igraće se 18. septembra u Subotici.

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво