Kopenhagen ubedljiv protiv Bašakšehira, u četvrtfinalu i Šahtjor

Fudbaleri Kopenhagena savladali su Bašakšehir sa 3:0, nadomestili minus iz prvog meča (1:0) i plasirali se u četvrtfinale Lige Evrope. Tu će igrati i ekipa Šahtjora koja je savladala Volfsburg istim rezultatom i tako upotpunila trijumf od 2:1 u prvom meču.

Posle pet meseci pauze zbog pandemije koronavirusa nastavljeno je takmičenje u Ligi Evrope. Posle mečeva odigranih u Danskoj i Ukrajini poznati su i prvi učesnici četvrtfinala - Kopenhagen i Šahtjor.

U glavnom gradu Danske, domaćin je nadoknadio minus od jednog gola iz prvog meča i golovima Vinda došao do plasmana među osam najboljih u Ligi Evrope.

Mladi napadač Kopenhagena prvi gol je postigao već u 4. minutu, kada je iskoristio odličan centaršut Varele i glavom savladao golmana Gunoka.

Tim pogotkom domaći tim je anulirao prednost novog šampiona Turske iz prvog meča, a Vind je drugi pogofak na meču postigao sa bele tačke.

Topal je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Danijele Orsato pokazao na belu tačku. Vind je bio neumoljiv i Kopenhagen je poveo 2:0.

Tačku na utakmicu i plasman danske ekipe u četvrtfinale Lige Evrope stavio je Falk Jensen, koji je u 62. minutu solo prodor krunisao preciznim udarcem.

U drugoj utakmici igranoj u isto vreme, Šahtjor je kao domaćin u Kijevu savladao Volfsburg sa 3:0, golovima u finišu meča.

Šahtjor je u prvom poluvremenu pogodio stativu, a u drugom delu viđena su dva crvena kartona u samo dva minuta.

Prvo je defanzivac domaćih Kokolava dobio direktan crveni zbog faula na ivici kaznenog prostora, da bi Bruks već u sledećem minutu zaradio drugi žuti karton.

U samoj završnici Šahtjor je postigao tri pogotka u samo pet minuta i na kraju stigao do ubedljivog trijumfa nad nemačkim predstavnikom.

Strelci za domaći tim bili su Moraeš (dva) i Solomon.

Raspored i rezultati mečeva u Ligi Evrope:

Sreda:

Kopenhagen - Bašakšehir 3:0 (prvi meč 0:1)

Šahtjor - Volfsburg 3:0 (prvi meč 2:1)

Inter - Hetafe (21.00, neutralni teren)

Mančester junajted - LASK (21.00, prvi meč 5:0)

Četvrtak:

Leverkuzen - Rendžers (18.55, prvi meč 3:1)

Sevilja - Roma (18.55, neutralni teren)

Bazel - Frankfurt (21.00, prvi meč 3:0)

Vulvsi - Olimpijakos (21.00, prvi meč 1:1)

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи