Mitrović najbolji strelac Čempionšipa, Fulam zadržao teoretsku šansu za promociju

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović nastavio je sa sjajnim partijama u dresu Fulama i novim pogocima predvodio "kotadžere" do još jednog trijumfa. Fulam je savladao Šefild venzdej sa 5:3 u ludoj utakmici, a Mitrović je bio dvostruki strelac.

Pogađao je mrežu gostiju u 26. i 41. minutu (penal), čime je došao do broja od 26 pogodaka u Čempionšipu.

Na taj način je izbio na prvo mesto liste strelaca druge lige engleskog fudbala, pošto je preskočio Olija Votkinsa iz Brentforda, koji sada ima pogodak manje.

Osim Mitrovića, dvostruki strelac je bio i Kebano, a trijumf overio Rid na asistenciju srpskog reprezentativca, dok su se za Šefild upisivali Nuhiu, takođe sa bele tačke, Marfi i Rič.

Fulam se novim trijumfom dodatno primakao vodećoj trojci i zadršao šansu za direktnu promociju u Premijer ligu, iako je ona u domenu teorije.

Klub iz Londona trenutno je četvrti sa 80 bodova, jednim manje od Brentforda i dva manje od Vest Bromič albiona – obe ekipe su u pretposlednjem kolu doživele neočekivane poraze.

Međutim, da bi Fulam zauzeo drugo mesto koje vodi u elitu (prvo je već obezbedio Lids u petak uveče), potrebno je i da Brentford i VBA izgube u završnom kolu, a da Mitrović i saigrači ostvare pobedu u gostima kod Vigana.

Brentford će tada dočekati poslednjeplasirani Barnsli, dok će se Vest Brom, takođe kod kuće, sastati Kvins Park rendžersom.

U slučaju da završe na trećoj ili četvrtoj poziciji, igrači Skota Parkera će igrati u plej-ofu za plasman u Premijer ligu.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије