Bura na Ostrvu, Klop i Morinjo o "slučaju Mančester siti"

Mančester siti dobio je pravnu bitku sa Uefom, nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani, poništio odluku da klub bude suspendovan iz evropskih takmičenja, zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Takva odluka, po mnogima, definitivno je obesmislila pravila Uefe.

Mančester siti će ugrati naredne sezone u Ligi šampiona, epilog je žalbenog procesa koji je klub pokrenuo pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani. Takođe, novčana kazna smanjena je sa 30 na 10 miliona evra.

Jirgen Klop i Žoze Morinjo uključili su se u analizu "slučaja Mančester siti".

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da odluka o poništenju kazne za Mančester siti nije dobra za fudbal.

"Ne znam mogu li odgovoriti na to, tema je ozbiljna i ako ne pričam na svom maternjem jeziku, mogao bih reći nešto pogrešno. Mislim da to nije bio dobar dan za fudbal jer je finansijski fer-plej dobra ideja i tu je da zaštiti timove i takmičenja, da niko ne troši previše i da novac koji je već tu dolazi iz pravih izvora", rekao je Klop.

Ni njegov kolega iz Totenhema nije zadovoljan ovakvom odlukom. Žoze Morinjo mišljenja je da je ovakva odluka sramotna, iz razloga što su "građani" već kažnjeni.

"Ako Mančester siti nije kriv, a kažnjen je sa nekoliko miliona, onda je to sramota. Ako nisi kriv, onda ne trebaš biti kažnjen, ali ako si kriv, onda trebaš biti izbačen. Sramotna odluka, katastrofalna. Ne kažem da su krivi, samo da ako nisi, onda ne platiš ni funtu kazne. Znam da oni imaju novca, ali ovde se radi o principima. Ja kritikujem odluku", rekao je Morinjo.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво