Barselona uspavankom izbacila Espanjol u drugu ligu

Fudbaleri Barselone savladali su na svom stadionu ekipu Espanjola sa 1:0 u meču 34. kola La Lige. Barselona je na kratko smanjila zaostatak za Realom, dok je Espanjol porazom i zvanično ostao bez šanse za opstankom u elitnom rangu takmičenja u Španiji.

Barselona je u katalonskom derbiju kao domaćin savladala Espanjol i poslala ih u drugi rang takmičenja.

Izabranici Kikea Setijena nisu bili ni bleda senka one ekipe koja je pre dva dana aktraktivno  i ubedljivo savladala Viljareal. Po ko zna koji put ove sezona, Barselona je delovala previše oprezno, igrala u veoma sporo ritmu, na momente bezidejno i nezainteresovano.

Espanjol, kojeg je samo pobeda mogla teoretski zadržati u borbi za opstanak, imao je bolje šanse za gol u prvom poluvremenu. U dva navrata Ter-Štegen je spasao gotovo siguran gol Espanjola, kada su šanse imali De Tomas i Embarba.

Drugo poluvreme počelo je veoma čudno i donelo je mnogo više uzbuđenja. Barsin tinejdžer Ansu Fati je u drugom delu meča ušao u igru, samo da bi nakon četiri minuta veoma oštro i neoprezno startovao, zbog čega je zaradio crveni karton.

Ipak, Espanjol nije puno imao brojčanu prednost na terenu, pošto je njihov najmlađi fudbaler Pol Lozano napravio identičnu grešku i prošao isto kao i Fati.

Samo tri minuta nakon što su snage bile izjednačene, Barselona dolazi do gola.

"Blaugranin" trio u napadu direktno je učestvovao kod pogotka. Mesi je uposlio Grizmana, koji mu petom sjajno ostavlja loptu, šut Argentinca je izblokiran, a na loptu naleće Luis Suarez, koji u 56. minutu postiže gol i ispostaviće se, postavlja konačan rezultat.

Urugvajac je postigao svoj 195. gol za Barselonu, čime je postao treći najbolji strelac u istoriji katalonskog kluba.

Poptuno je nejasno zbog čega Barselona od tog momenta nije ni pokušala da ugrozi gol rivala, već neprestano držala loptu u svom posedu, terala Espanjol na presing, za koji bi uglavnom bez problema nalazila rešenje i čuvala rezultat.

Sem par šuteva Lea Mesija sa jedne, kao i udaraca De Tomasa i Dardera sa druge strane, ozbiljnijih prilika nije bilo, pa je meč završen sa jednim golom.

Barselona, bar na kratko, smanjuje zaostatak za Realom na samo jedan bod, ali Madriđani svoj meč 35. kola igraju u petak i sudbinu šampiona La Lige drže u svojim nogama.

La Liga, 35. kolo:

Utorak:

Valensija - Valjadolid 2:1
Selta - Atletiko 1:1

Sreda:

Betis - Osasuna 3:0
Hetafe - Viljareal 1:3
Barseona - Espanjol 1:0

Četvrtak:

Eibar - Leganes
Majorka - Levante
Bilbao - Sevilja

Petak:

Sosijedad - Granada
Real Madrid - Alaves

Tabela:

1. Real Madrid 77
2. Barselona 76
3. Atletiko Madrid 63
4. Sevilja 60
5. Viljareal 57
6. Hetafe 53
7. Real Sosijedad 51
8. Valensija 50
9. Bilbao 48
10. Granada 47
11. Osasuna 44
12. Levante 43
13. Betis 41
14. Valjadolid 39
15. Selta 36
16. Alaves 35
17. Eibar 35
18. Majorka 29
19. Leganes 28
20. Espanjol 24

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи