Zvezda dovela prvo pojačanje, Spiridonović u crveno-belom

Fudbalski klub Crvena zvezda doveo je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku, reč je o Srđanu Spiridonoviću koji dolazi iz poljskog Pogona.

Spiridonović je sa šampionom Srbije potpisao trogodišnji ugovor, nakon čega je izjavio da mu je "izuzetno drago što se vraća kući".

"Čast mi je što sam stigao u najveći klub na Balkanu. Ponosan sam zbog činjenice da Dejan Stanković ima poverenja u mene, to je privilegija. Daću sve od sebe da to opravdam na terenu. Ja sam ponosan Srbin i biće sjajno igrati kod kuće", istakao je 26-godišnji fudbaler.

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela ističe da je Spiridonović dugogodišnja želja srpskog kluba.

"Zadovoljan sam potpisom Spiridonovića. On je jedan od igrača koje smo usaglasali sa Dejanom Stankovićem i njegovim stručnim štabom. Pratili smo ga i prošle godine, bilo je nekih priča da će i tada doći, ali to se nije desilo. Veoma sam zadovoljan što smo u ovom prelaznom roku uspeli da realizujemo taj transfer. Verujem da će Spiridonović biti dobro pojačanje", tvrdi sportski direktor Crvene zvezde.

Srđan Spiridonović je rođen 13. oktobra 1993. godine u Beču. Prošao je omladinske škole bečkog Rapida i lokalnog rivala Austrije u kojoj je napravio i prve profesionalne korake.

Potom je nosio dresove Vićence i Mesine u Italiji, nakon čega se vratio u Austriju, igrajući za Admiru. Pre odlaska u Poljsku, gde je nastupao za ekipu Pogona, Spiridonović je igrao za grčki Panionios.