Dva trenera Zvezde podigla šampionski pehar u noći za pamćenje

Fudbaleri Crvene zvezde prvaci su države 31. put u klupskoj istoriji, a proslavu nove titule obeležilo je zajedničko podizanje pehara dva trenera, Dejana Stankovića i Vladana Milojevića, kao i spektakularan audio-vizuelni performans na najvećem srpskom stadionu.

Poslednji sudijski zvižduk na meču Crvena zvezda - Proleter (2:1) u sezoni 2019/20 čuo se sinoć oko 21 sat na stadionu "Rajko Mitić" i označio početak velikog slavlja igrača i navijača najtrofejnijeg srpskog kluba.

Zvezda je i zvanično osvojila 31. šampionskou titulu, koja je na terenu proslavljena u dosad neviđenom spektaklu na ovim prostorima. 

Spektakularno ozvučenje na kojima su puštane zvezdašima bliske numere u redovnim ali i nešto drugačijim aranžamanima, LED svetla i crveno-beli motivi na svakom koraku, uz gotovo konastantno paljenje baklji i vatrometa na severnoj tribini pružilo je prisutnima sjajan audio-vizuleni užitak.

Svi članovi stručnog štaba i fudbaleri novog-starog šampiona su potom "prozvani", a za kraj su ostavljena dva trenera koja su utkala svoj rad u ovu titulu - bivši Vladan Milojević, koji je još jednom dobio velike i duge ovacije od zvezdinih navijača, kao i sadašnji Dejan Stanković, istinska legenda kluba, koji je takođe dobio skandiranje sa "severa".

I za kraj, kako i dolikuje velikom klubu koji poštuje zasluge svojih "vojnika", zajedno su sa kapitenom Milanom Borjanom pehar podigli upravo Milojević i Stanković.

"Sve zasluge idu igračima. Oni su ti koji su šampioni, a mi smo im pomagali u svemu tome. Lepo je osvojiti titulu. Zaslužili smo je, bili smo dominantni i ispunili naš osnovni cilj - osvojili šampionsku titulu. Kad se setim odakle smo krenuli, davno je bio jun prošle godine. Bilo je teško i iscrpljujuće. U svakom slučaju, dominantno smo osvojili titulu, a želim Zvezdi da tako bude i sledeće sezone. Uz to, iskoristio bih priliku da čestitam i rođendan svim zvezdašima", rekao je Milojević, koji je o skandiranju njegovog imena i aplauzima koje je dobio rekao: 

"Nedostaje mi ova publika. Odrastao sam uz Zvezdu, ceo život sam navijač kluba. Zna se da je ovo najbolja publika na svetu, a sad sam u specifičnoj ulozi, da posle igračke i trenerske karijere u Crvenoj zvezdi, sve to posmatram sa strane. Lepo je biti deo Zvezdine istorije. Hvala im na aplauzima, a ja, gde god da budem - moje srce kuca za ovaj klub", emotivno će Milojević. 

Njegov naslednik i sadašnji starteg Dejan Stanković istakao je: 

"Čestitam svim zvezdašima na tituli. Fudbalerima, navijačima, zaposlenima u klubu. Sve ovo je naša obaveza, jer kada si u Crvenoj zvezdi, iz godine u godinu moraš da potvrđuješ kvalitetan rad. Očekuje nas još mnogo izazova, put neće biti lagan, ali nećemo odustajati. Moramo da podižemo lestvicu iz dana u dan. Na nama je da svemu onome što nas čeka u narednoj sezoni, odgovorimo kako znamo i umemo - zvezdaški", rekao je Stanković posle podizanja pehara, prethodno navijačima na tribinama poslavši poruku citirajući reči poznate navijačke pesme: "Ja znam da Zvezdu čeka još 100 ofanziva i život joj poklanjam svoj - računajte na nas!"

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво