Neuredne frizure, salo pretvoreno u mišiće i obrnuto – najveće karantinske promene

Koronavirus i period karantina u kojem je bio gotovo čitav svet, naterao je mnoge da u velikoj meri promene životni ritam. Period izolacije i karantina dokazao je da sportisti nisu ništa različiti od ostatka sveta, pa su pojedini taj period iskoristili da poprave liniju, oni drugi da je dobrano pogoršaju, neki su menjali imidž, a neki čak ugovorili promenu sredine.

Jedna od najvećih fizičkih transformacija pripada nikom drugom do našem Nikoli Jokiću.

Pored maestralnih partija i poteza u NBA ligi, prečesto se proteklih godina govorilo i o njegovoj fizičkoj spremi i izgledu.

Ipak, Nikola je daleko dogurao, od momka koji prema rečima njegovih trenera "nije mogao da uradi sklek", do "vitke srpske borbene mašine". 

Mnogi nisu verovali na reč Džamalu Mariju i Majku Malounu kada su govorili da se srpski centar nalazi u sjajnoj formi i da nikada bolje nije izgledao.

Jokić je sve glasine potvrdio kada se pojavio na oproštajnoj utakmici Dejana Milojevića od Mega Bemaksa, a ostaje da se vidi kako će "novi" Nikola izgledati na terenu.

Pored Jokića, priča se da se velike promene vide na Lonzu Bolu i Marku Gasolu. Bol je dodao nekoliko kilograma mišićne mase, dok je Gasol, poput Jokića, radio na skidanju kilograma.

U svetu fudbala, slučaj Leona Gorecke uzima se za jedan od primera ogromne telesne transformacije.

Doduše, vezista Bajerna je i pre karantina i koronavursa ozbiljno radio na mišićnoj masi, ali se promena najviše uočila nakon pauze od dva meseca.

Pored mišića, nemački fudbaler je radio na snazi i izdržljivosti i sve to je dalo veliki rezultat u njegovoj igri.

Gorecka je često smatran za dobrog fudbalera, kojem je uvek malo nedostajalo kako bi postao jedan od najboljih na svojoj poziciji. Iz godine u godinu, Leon je radio na sebi i svojoj igri i čini se da su fizikalije bile deo slagalice koji nedostaje.

U nastavku sezone Bundeslige, Gorecka je fudbaler sa najviše pretrčanih kilometara, a u velikoj meri povećao je broj oduztih lopti i dobijenih duela, gde je takođe izbio u sam vrh takmičenja. 

Ta dva parametra, na njegovu visinu od 189 centimetara, kao i napadački potencijal, čine ga jednim od kompletnijih veznjaka na svetu u ovom trenutku. 

Sa druge strane, Gonzalo Iguain i Džejdon Sančo dozvolili su da karantin potpuno drugačije utiče na njih. 

Mnogi su pomislili da se radi o fotošopu kada je Juventus izbacio sliku na kojoj se Iguain nalazi u društvu Dibale i Ronalda. 

Partije Džejdona Sanča u nastavku Bundeslige ne podsećaju na one pre karantina, pa su mnogi okrivili višak kilograma. Ipak, ima i onih koji govore da učinak mladog engleskog fudbalera zavise i od discipline, odnosno toga da je on već bivši fudbaler Dortmunda, pošto će gotovo izvesno promeniti sredinu. 

Na kraju, ali ne i najmanje važne, su vidne promene u imidžu sportista, konkretno fudbalera.

Lionel Mesi je fantastičnom partijom protiv Majorke, ali i promenjenim izgledom, podsetio na neke ranije godine, kada je kao golobradi dečačić bio na krovu sveta.

Serhio Ramos, Ngolo Kante, Ešli Jang, Roberto Firmino, Dani Alves, Sadio Mane i Pjer Emerik Obamejang novim izgledima su potvrdili koliko je bitna uloga frizera u imidžima fudbalera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво