Kristijano Ronaldo – prvi fudbalski milijarder

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo postao je prvi fudbaler u istoriji koji je zaradio više od milijardu dolara tokom karijere, preneo je Forbs. Ronaldo je postao prvi milijarder i utvrdio svoje mesto kao najplaćeniji fudbaler na planeti.

Portugalac je tokom karijere zaradio 650 miliona dolara od ugovora, dok je preostali novac pristigao od sponzora i ugovora "van terena".

Primera radi, njegov najveći rival Lionel Mesi je do sada od saradnje samo sa Barselonom, prihodovao 605.000.000 američkih novčanica. S druge strane, Ronaldo je igrao za Sporting Lisabon, Mančester junajted i Real Madrid, pre dolaska u Torino.

Kristijano je tako postao tek treći aktivni sportista koji je tokom karijere premašio cifru od milijardu dolara, što su pre njega učinili još samo Tajger Vuds i Flojd Mejveder.

Godinu u kojoj je oborio novi, nesvakidašnji rekord, završio je sa zarađenih 105 miliona dolara pre obračunavanja poreza, čime je zauzeo drugu poziciju na Forbsovoj listi najplaćenijih sportisa, iza Rodžera Federera.

Od doživotne saradnje sa kompanijom "Najki" koju je potpisao 2016. dobija 20 miliona godišnje, dok Forbs navodi da je Ronaldova ogromna popularnost pomogla Juventusu da prvog dana proda 520.000 dresova sa njegovim imenom – roba vredna 60 miliona.ć

Takođe, on je sportista sa najviše pratilaca na društvenim mrežama – 222 miliona ga prati samo na Instagramu.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво