Los Anđeles ne prašta - Galaksi otpustio Kataija

Fudbalski klub iz MLS lige LA Galaksi otpustio je srpskog fudbalera Aleksandra Kataija, zbog rasističkih ispada njegove žene na društvenim mrežama.

Los Anđeles nije oprostio i prihvatio izvinjenje Aleksandra Kataija, što govori i odluka o prekidu saradnje sa srpskim fudbalerom.

Aleksandar Katai i LA Galaksi održali su sastanak u četvrtak, a glavna tema bio je rasistički ispad žene srpskog fudbalera.

"Objave moje supruge na društvenim mrežama su neprihvatljive. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuće u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni", u izvinjenju je napisao Katai.

"Preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma", dodao je ranije srpski fudbaler.

Katai (29) je u LA Galaksi došao 31. decembra 2019. godine iz redova Čikaga, a za klub iz Kalifornije odigrao je dve utakmice.

Pre kalifornijskog tima, u Americi je nastupao za Čikago. Karijeru je započeo u Vojvodini, igrao još za Olimpijakos, OFI, Platanias, Crvenu zvezdu i Alaves.

U dresu reprezentacije Srbije upisao je devet nastupa.

Slučaj Katai privukao je veliku pažnju u američkim medijima.

Galaksi je u saopštenju naveo da je nakon sastanka igrača i kluba došlo do sporazumnog raskida ugovora, a evropski mediji prenose kako je gotovo sigurno naredni korak u karijeri srpskog fudbalera povratak na "Stari kontinent".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">