TSC nastavlja borbu za Evropu, napunjena mreža Javora

Fudbaleri TSC-a savladali su Javor sa 6:1 (2:0) i iskoristili nerešen rezultat Vojvodine i prišli na tri boda zaostatka. U poslednjem meču 27. kola Voždovac kao gost savladao savladao Mačvu sa 1:0.

TSC je trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli sa 53 osvojena boda. Tri manje od Vojvodine. Tim iz Bačke Topole u međusobnom skoru ima bolji učinak od Novosađana tako da mu predstoji da nadoknadi ta tri boda u preostala tri kola. TSC je možda i sada na poziciji koja vodi u Evropu, ali to zavisi od raspleta u Kupu Srbije.

TSC je više želeo pobedu. Domaćin je delovao angažovanije na terenu, gosti su vrebali svoju šansu iz kontre u nekoliko navrata uspeli su ozbiljnije da zaprete, a stigli su samo do počasnog pogodka.

Domaćin je do prednosti došao već u petom minutu. Posle kornera sa desne strane, lopta je posle odbitka došla do Silađija koji je bio na suprotnoj stativi i mirno je sproveo u gol.
Novi korner sa desne strane i novi gol TSC-a. Najviši u skoku posle centaršuta Duronjića bio je Tumbasević i glavom smestio loptu u mrežu nemoćnog Lazovića. Pri ovom rezultatu otišlo se na odmor.

Već u trećem minutu nastavka na semaforu je stajalo 3:0. Silađi je prihvatio loptu na desnoj strani, odlično je pronašao Zeca, koji preciznim udarcem pogađa mrežu Javora.

U 65. minutu domaćin je vodio sa ubeljivih 4:0. Varga je odlično prošao po desnoj strani i još bolje uposlio Lukića koji je sa pet metara zakucao loptu u mrežu. Likiću je ovo bio, kao i Silađiju, 14. gol u sezoni.

Javor je uspeo da ublaži prednost domaćina u 75. minutu. Piščević je uputio loptu ka Petkoviću, njegov prvi pokušaj golman Filipović je uspeo da odbije, međutim Petković je bio neumoljiv i uspeo je da iz drugogg pokušaja zatrese mrežu.

TSC ponovo povećava prednost samo minut kasnije. Kontranapad domaćina, Zec se odlično snašao i prihvatio dugu loptu, oslobodio se čuvara i uposlio Silađija koji šansu pretvara u gol, sada već njegov 15. u sezoni.

Konačan rezultat postavio je Zec. Galić je uputio dugu loptu ka Zecu, koji se oslobodio čuvara izašao sam pred golmana i preciznim udarcem dopunio mrežu gostiju.

U poslednjem meču kola Voždovac je kao gost pobedio Mačvu sa 1:0. Gosti su od 53. minuta igrali bez "pocrvenelog" Stojčeva. To nije ssmetalo igračima Voždovca, koji su jedini gol postigli u 85. minutu. Strelac je bio Milosavljević.

Ovom pobedom Voždovac je izbio na osmo mesto na tabeli sa sakupljenih 38 bodova.  

Linglong Superliga Srbije - 27. kolo:

Petak:
Inđija - Spartak Subotica 1:2
Vojvodina - Čukarički 1:1
Rad - Crvena zvezda 0:5

Subota:
Radnik Surdulica - Proleter 1:1
Partizan - Mladost Lučani 4:1
Napredak Kruševac - Radnički Niš 1:1

Nedelja:
TSC - Javor 6:1
Mačva - Voždovac 0:1

Tabela:
1. Crvena zvezda 72
2. Partizan 61
3. Vojvodina 56
4. TSC 53
5. Čukarički 48
6. Radnički Niš 43
7. Spartak Subotica 40
8. Voždovac 38
9. Mladost Lučani 37
10. Radnik Surdulica 30
11. Proleter 29
12. Napredak Kruševac 27
13. Javor 24
14. Inđija 19
15. Rad 15
16. Mačva 13

 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво