Savo: Zvezda "pobegla", nije nam uskraćeno pravo na borbu

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, pred nastavak sezone u Superligi i meč sa ekipom Mladosti u 27. kolu, rekao je da je pitanje kako će igrači reagovati na takmičarski ritam posle duge pauze zbog pandemije koronavirusa. Susret je na programu u subotu od 17.30 na stadionu u Humskoj.

"Za sada sve deluje dosta dobro, radili smo teško i jako, ali utakmice su nešto drugo. Kakva će biti reakcija videćemo posle dve ili tri utakmice. Vidite da u Bundesligi ima povreda, a pričamo o Nemcima, fizički besprekornim. Nadam se da smo uspeli da zaštitimo igrače tokom priprema", rekao je Milošević na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Jedno od pitanja novinara bilo koja je poenta "skraćene lige" i da li je time Partizanu uskraćeno da se bori za titulu.

"Javnosti su poznati stavovi kluba u vezi sa odlukama FSS, ne bih želeo da komentarišem. Po mom mišljenji, logičnije je bi bilo da se igra Kup, a da se prvenstvo registruje prema stanju na tabeli. Mi smo imali veliki bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom i ne mislim da nam je uskraćeno pravo na borbu. Zvezda je pobegla dovoljno i da smo igrali plej-of bilo bi veoma teško. Moramo da budemo realni i ne treba da to koristimo kao opravdanje", rekao je Milošević, koji je upitan i šta misli o proširenju Superlige na 20 ekipa od sledeće sezone.

"Još dok sam bio u FSS, lični stav je u potpunim suprotnostima sa ovim odlukama. I dalje sam stanovišta za ligu od 12 klubova, za toliko možemo da imamo kvaliteta, čak možda ima i za 10. Ne znam koji su razlozi da dogodine igramo sa 20 klubova, siguran sam da nije dobro za srpski fudbal".

Šef stučnog štaba crno-beli najavio je da će susret protiv Mladosti propustiti Sejduba Suma, kao i da će mladi Denis Stojković uskoro potpisati ugovor.

Utakmica između Partizana i Mladosti igra se u subotu od 17.30 na stadionu u Humskoj.