Potvrđeno da je duel Liverpula i Atletika bila "biološka bomba"

Analiza podataka britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) pokazala je da je revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida, koja je odigrana 11. marta na "Enfildu", "dovela do 41 dodatne smrti" zbog koronavirusa, objavio je "Sundej tajms".

Kobna utakmica igrana je pred 52.000 gledalaca, uključujući 3.000 španskih navijača.

Španija je u tom trenutku imala oko šest puta više zaraženih od Velike Britanije, premda ima manje stanovnika i tamo su već zbog koronavirusa bile zatvorene škole, restorani, firme...

Smatra se da je dolazak oko 3.000 navijača Atletika u Veliku Britaniju uzrokovao širenje zaraze u Liverpulu i okolini.

Naglašava se da je nemoguće sa 100-odstotnom sigurnošću utvrditi tačan broj onih koji su se zarazili te večeri na "Enfildu" i onda zarazu preneli na članove porodice i prijatelje, ali se ističe kako utakmica nije trebalo da bude odigrana.

Evropska fudbalska federacija (Uefa) je žestoko kritikovana zbog odluke da se utakmica ne otkaže ili barem igra pred praznim tribinama jer je iste večeri i susret između PSŽ-a i Borusije Dortmund u Parizu igran bez publike.

U analizi se zaključuje da je koban bio i festival u Čeltnamu, u drugoj nedelji marta, na kojem se okupilo oko 250.000 ljudi i koji je doveo do "37 dodatnih smrti povezanih sa koronavirusom".

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво