Još jedna uspešna provera, Zvezda ubedljiva protiv Grafičara

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Grafičara sa 4:0 na stadionu "Rajko Mitić", u okviru pripremne utakmice pred nastavak Linglong Superlige.

"Crveno-beli" odradili su drugu proveru pred nastavak sezone, a ovoga puta bili su bolji od ekipe Grafičara. Ponovo je veliki broj igrača u obe ekipe imao priliku da oseti teren i pripremi se za takmičarske utakmice koje slede.

Zvezdina filijala iz Prve lige Srbije pokazala je dobar otpor i poslužila kao solidna generalna proba za susret sa Radom, koji Zvezdu očekuje 29. maja.

Izabranici Dejana Stankovića su tokom čitavog susreta imali znatno veći posed lopte, kontrolisali tempo i tok meča i zasluženo upisali trijumf.

Ekipa Grafičara, koja se do prekida takmičenja nalazila na deobi prvog mesta na tabeli Prve lige, imala je svoje šanse i polušanse, ali je u tim situacijama nedostajalo koncentracije i nešto bolja završnica, kako bi se ugrozio gol Borjana u prvom, odnosno Popovića u drugom poluvrmenu. 

Nakon što u nekoliko navrata u prvom poluvremnu Ben, Petrović i Ivanić nisu uspeli da zatresu mrežu Grafičara, Zvezda odmah na početkom drugog dolazi do prednosti.

Igrao se 49. minut kada je loše reagovao Eraković, a tu kaznu ekspresno u gol pretvorio Vukanović.

Do kraja susreta Zvezda je nastavila sa pritiscima, brzo oduzimala loptu i potom pokušavala da iskreira napade za novi pogodak. 

U poslednjih 15-ak minuta meča, Zvezda je postigla čak tri gola.

Milunović je u 78. minutu povećao prednost na 2:0. Gavrić je izveo korner, a najbolji u skoku u protivničkom šesnaestercu bio je Milunović.

U tim trenucima opala je koncentracija i otpor Grafičara, što je u 81. minutu iskoristio Boaći. Dobra akcija domaćina, Gajić je probio po desnoj strani, usledio je centaršut ka Boaćiju, koji glavom sprovodi loptu u mrežu.

Konačnih 4:0 postavio je Gajić u 86. minutu, nakon možda i najlepše akcije na meču i  prodora i asistencije mladog Gavrića.

Zvezdu 29. maja očekuje susret sa Radom na Banjici, a u slučaju pobede "crveno-beli" obezbediće titulu šampiona Superlige.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво