"Iz sažaljenja bi rekli da je Koroman Don Kihot, ali on ima postigračke traume"

Nekadašnji srpski fudbaler Dragiša Binić reagovao je na objavu bivšeg reprezentativca Ognjena Koromana, sada trenera Smedereva, koji je na svom Fejsbuk profilu kritikovao rad Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde.

Koroman je na društvenim mrežama izneo brojne optužbe na račun crveno-belih i Fudbalskog saveza Srbije, dok je direktor omladinske škole crveno-belih Dragan Mladenović sve to nazvao gomilom besmislica.

"Neko bi iz sažaljenja rekao da je Don Kihot srpskog fudbala, ali kao igrač kojeg je srpski fudbal stvorio i podario mu reprezentativnu afirmaciju, Ognjen Koroman je posle napada na sve i svakoga, definitivno u problemu sa postigračkim identitetom", rekao je Binić u izjavi za Tanjug.

Imao je Binić dosta toga da kaže o Koromanovim stavovima.

"Slučaj Ognjena Koromana, nažalost, nije usamljen. Nije ni prvi, a verovatno ni poslednji, koji za svoje traume po završetku igračke karijere krivi sistem i ljude koji savesno i odgovorno obavljaju svoje poslove. I ranije se dešavalo da ljudi jednostavno 'puknu', a sve je to rezultat nezadovoljstva, pre svega, na ličnom planu. Koroman je trenutno samo trener u pokušaju, traži svoje mesto pod suncem. I to je lepo, imamo mnogo mladih trenera koji se edukuju i rade u klubovima, ali ako je mislio da na ovakav način privuče pažnju i potraži neku prečicu, onda nije izabrao dobar put."

Koroman je i kao igrač umeo često da bude zapažen u javnosti kao neko ko nema "dlake na jeziku".

"Da, ali setimo se kako i kada, u kojim situacijama. I tada je, rekao bih, gledao samo neki svoj interes, bez obzira što je trpeo kolektiv. Na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. bio je obeležen, zajedno sa još jednim, možda dvojicom igrača, da narušava atmosferu. Znamo svi koje su bile posledice, poraz od Argentine, kasnije Obale Slonovače. Zbog toga mislim da se i sada izleteo, jer ako želiš da pomogneš, onda svakako ovo nije pravi put."

Binić je posebno kritikovao njegov stav prema radu nacionalnog tima.

"Ponavljam, promašio je temu. Pričao je o neuspehu reprezentacije, a mi smo posle plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiju na dobrom putu da posle dve decenije vežemo dva najveća takmičenja i izborimo put na sledeći Evro. Da li je to neuspeh?! Posle tri, četiri decenije svi superligaški stadioni dobili su travnate tepihe najnovije generacije... Mnogo je stvari koje su urađene i koje su u planu da se urade, ali mi ne bismo bili Srbi kada ne bi uvek imali neke klipove. I to od onih koji su zahvaljujući srpskom fudbalu i srpskoj reprezentaciji napravili inostrane angažmane i rešili svoju egzistenciju", zaključio je Binić.