Čeferin: Ko želi u Uefina takmičenja, moraće da igra kvalifikacije

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksandar Čeferin smatra da će se sezona biti završena u avgustu, kao i da će timovi iz zemalja koje su obustavile prvenstva igrati kvalifikacije za međunarodna takmičenja.

On je dodao da će konačna odluka biti donesena uskoro.

"Imamo ideju, ali moramo da pričekamo Izvršni odbor Uefe da potvrdi datume. Mogu da kažem da će evropska sezona biti završena, ako sve bude kako treba, u avgustu. Kako sada stvari stoje, siguran sam da možemo da završimo sezonu. Mislim da će većina liga završiti svoja prvenstva. One koje neće, to je njihova odluka. Ali, oni će morati da igraju kvalifikacije ako žele da učestvuju u Uefinim takmičenjima", rekao je Čeferin.

Neke zemlje, poput Francuske, Belgije i Holandije, odlučili su da prekinu sezonu.

"PSŽ i Lion će morati da organizuju utakmice u Francuskoj. Ako to ne bude moguće, moraće da igraju na neutralnom terenu", dodao je on.

Čeferin je spomenuo i odloženo Evropsko prvenstvo 2021. godine.

"Razgovarali smo s predstavnicima devet gradova i sve je dogovoreno. Sa preostala tri grada imamo nekih problema. Pa ćemo nastaviti pregovore. U načelu, organizovaćemo prvenstvo u 12 gradova, ali ako to ne bude moguće, onda smo spremni to napraviti u deset, devet ili osam", zaključio je Čeferin.