Istorijska sezona u srpskom fudbalu, Superliga broji 20 timova

Linglong superliga Srbije od naredne sezone imaće 20 timova izglasala je Zajednica klubova Superlige i Prve lige i predložila izvršnom odboru. Dosadašnji predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije dobio je novi četvorogodišnji mandat.

Fudbalska Superliga Srbije od naredne sezone imaće 20 klubova, što je četiri više nego do sada.

To je predlog koji je Zajednica Superlige i Prve lige Srbije na sednici uputila Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije. 

Ujedno, usvojeno je da Prva liga broji 18, umesto dosadašnjih 16 klubova, kao i da se igra dvokružni sistem - 38 kola u Superligi i 34 u Prvoj ligi.

Niko od trenutnih članova Superlige neće ispasti u niži rang, već će četiri najbolje ekipe iz Prve lige, napredovati u Superligu. 

Ova odluka postaće zvanična kad je usvoji Izvršni odbor FSS, ali prema ranijim najavama iz Saveza, biće poštovan stav većine klubova.

Superliga sa 20 klubova biće najveća od osamostaljenja Srbije.

Lazoviću novi mandat na čelu Zajednice Superlige i Prve lige

Dosadašnji predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije i prvi čovek Javora Dragomir Lazović dobio je novi četvorogodišnji mandat na današnjoj sednici Skupštine.

Za potpredsednike izabrani su predstavnici FK Crvena zvezda Marko Petrović i FK Partizan Svetomir Tanasković, dok su za preostala četiri člana Izvršnog odbora izabrani Stanislav Tončev, Miloš Dangubić, Marjan Rnić i Bojan Pavićević.

Takođe, na današnjoj sednici izabrani su i predsednik i članovi Nadzornog odbora koji sada čine Željko Šakota, Aleksandar Perin i Darko Bradonjić.

Direktor Superlige i dalje će biti Vladimir Bulatović, komesar za takmičenje Prve lige Srbije Aleksandar Pivić, kao i komesar za bezbednost Svetislav Radosavljević.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи