Kineski lekari oduševljeni Zvezdom, Long obožava crveno-bele

Kineski medicinski stručnjaci koji su pružili veliku pomoć i podršku Srbiji u borbi protiv koronavirusa posetili su stadion “Rajko Mitić”. Tokom obilaska najvećeg sportskog muzeja u regionu oduševili su sve u Klubu koliko poznaju i vole Crvenu zvezdu, naročito Long. Domaćin se simbolično, klupskim poklonima, odužio za svu stručnost, napor i zalaganje koje su iskazali prema Srbiji u borbi sa pandemijom.

Posle posete ruskog združenog odreda, stadion Crvene zvezde posetili su i kineski medicinski stručnjaci, koji su pružili značajan doprinos u borbi protiv koronavirusa. Gosti iz Kine stigli su u Srbiju na samom početku širenja zaraze i svojim znanjem i stečenim iskustvom, kao i medicinskom pomoći doprineli da Srbija suzbije širenje nevidljivog neprijatelja.

Kineska delegacija sa oduševljenjem je ispratila priču o najvećim uspesima i trofejima koje je Crvena zvezda osvojila. "Čelični prijatelji" zadivili su sve znanjem o klubu, i istakli da svi pamte 29. maj 1991. kada je Crvene zvezda osvojila najveći trofej u istoriji. Jedno ime posebno je obradovalo tim iz Kine, koji je sa radošću govorio o petoj Zvezdinoj zvezdi, Draganu Stojkoviću Piksiju, ali i Dušku Tošiću nekadašnjem igraču crveno-belih.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović prisetio se brojnih poseta kineskih delegacija i zahvalio na pomoći u ovako teškim trenucima. Kineski prijatelji izrazili su želju da se u narednom periodu izgradi saradnja Crvene zvezde i njihovog lokalnog kluba, kao i da bi u budućnosti sa radošću organizovali prijateljske utakmice sa najvećim klubom iz Srbije.
Član kineskog medicinskog tima i veliki navijač Crvene zvezde Ći Sui Long oduševio je sve prisutne znanjem o istoriji Crvene zvezde.

"Ogromna mi je čast što sam imao priliku da posetim stadion ‘Rajko Mitić’ i najveći klub u istočnoj Evropi. Ljubav prema Crvenoj zvezdi probudila se još davne 1991. godine kada sam uživao u igri najbolje generacije u istoriji crveno-belih. Veoma sam srećan što sam i u ovako teškom trenutku uspeo da posetim ovaj fenomenalan stadion i siguran sam da ću se u budućnosti vratiti i sa porodicom uživati u nekoj od utakmica Crvene zvezde", istakao je Long.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво