Zaboravite na transfere od 100 i 200 miliona evra

Kriza zbog koronavirusa paralisala je ceo svet, i zaustavila sport. Odloženo je Evropsko prvenstvo u fudbalu, odložene su Olimpijske igre u Tokiju, i mnoga druga takmičenja. Takođe, nije jasno kako će se završiti ova sezona u svim sportovima. Jedno je sigurno, posle ovoga više neće biti "bezobraznih“ transfera od 100 i 200 miliona evra, smatra član Evropskog parlamenta Francuz Daniel Kon-Bendit.

Zbog pandemije koronavirusa stala je ekonomija, a samim tim i bogati sponzori fudbalskih klubova više neće moći da se rasipaju sa novcem, i po svaku cenu da dovode igrače koje žele. Kako će izgledati fudbal u budućnosti? Pitanje je na koje niko nema tačan odgovor.

Većina analitičara se slaže da zbog krize možemo, jedno vreme, da zaboravimo na transfere vredne 100 ili 200 miliona evra. Treba da prođe određen period da se fudbal vrati na stanje pre krize.

Kon-Bendit za primer je uzeo svog zemljaka Kilijana Mbapea, igrača Pari sen Žermena.

„Posle krize zbog koronavirusa napadač PSŽ-a neće da vredi 200 miliona evra, već između 35 i 40", objasnio je francuski parlamentarac.

On je uveren da će kriza žestoko pogoditi ekonomiju, a samim tim i sport.

"Ova kriza žestoko će udariti na profesionalni sport. Izgledaće kao da je bio nuklearni napad i sve moramo ponovo da izgradimo. Potrebna će biti potpuna reorganizacija i to ne samo preko igrača, već i na polju TV pravi i marketinga",poručio je Francuz.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије