Đuru tužio Sion zbog otkaza, dobio podršku udruženja fudbalera

Nekadašnji reprezentativac Švajcarske Joan Đuru, posle otkaza koji je njemu i osmorici fudbalera uručio Sion, rešio je da pravdu potraži na sudu.

Vlasnik švajcarskog fudbalskog kluba Sion Kristijan Konstantin odlučio je da uruči otkaz devetorici najplaćenijih igrača jer usled pandemije koronavirusa nije u mogućnosti da im isplaćuje plate.

Među njima se našao i Joan Đuru, nekadašnji fudbaler Arsenala i švajacrske reprezentacije, koji je odlučio da pravdu potraži na sudu.

"Nisam pokrenuo tužbu kako bih uzeo novac ili vratio se u tim. Moj cilj je da sud odredi šta je pravedno", rekao je Đuru za švajcarski La Novelist.

Konstantin je najplaćenijim fudbalerima dao rok od 24 časa da se izjasne da li prihvataju smanjenje plate na 12.000 evra mesečno, a među otpuštenim igračima su i Aleks Song, Pajtim Kasami i Sejdu Dumbija.

"Ukoliko sud presudi u moju korist, doniraću taj novac u humanitarne svrhe. Poslodavac ne sme tako da zloupotrebljava situaciju i nameće uslove u roku od 24 sata", rekao je Đuru, koji traži kompenzaciju za pretrpljenu duševnu bol i narušavanje reputacije.

Otpušteni igrači dobili su podršku švajcarske Asocijacije fudbalskih igrača, koja je odluku kluba nazvala nepravednom.

Đuru je za švajcarski nacionalni tim igrao 75 utakmica, dok je za Sion potpisao u januaru i stigao da odigra samo dva meča.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво