Plate u Partizanu prepolovljene

Fudbalski klub Partizan doneo je odluku da u naredna tri meseca svim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba plate biti umanjene za 50 odsto.

To je odluka uprave kluba koja je u sredu dostavljena medijima.

"FK Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa SARS 2 KOV 19, te uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize. Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja", stoji u saopštenju kluba iz Humske

Dodaje se da je na osnovu preporuke Fifa (COVID-19 Football Regulatory Isues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Repubike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu Republike Srbije a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio:

"Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa strucnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 procenata", stoji u saopštenju crno-belih.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво