Arsenal želi nastavak Premijer lige, kada se za to stvore uslovi

Fudbalska takmičenja u Engleskoj otkazana su do daljeg, a iz Londona stižu vesti da Arsenal žeči da se Premijer liga privede kraju, kada se za to stvore uslovi.

Kao i u većini država pogođenih epidemijom koronavirusa, fudbal se ne igra ni u Engleskoj, a klubovi su u petak dogovorili da se takmičenja ne nastave pre maja.

I dalje je neizvesno kada će se stvoriti uslovi za odigravanje mečeva, a iz Arsenala stižu vesti da "tobdžije" žele da se Premijer liga završi, kada vlada Engleske proceni da je bezbedno.

"U potpunosti podržavamo nastojanja da se svu mečevi u šampionatu i kupu planirani za ovu sezonu odigraju, kako bi se sačuvao integritet takmičenja. Takođe smatramo da svaki povratak na teren mora imati punu podršku države i medicinskih vlasti", navodi se u saopštenju Arsenala.

Na sastanku klubova održanom u petak dogovorena je finansijska pomoć članovima EFL i Nacionalne lige (niži rangovi takmičenja), ali i donacija Nacionalnoj zdravstvenoj službi u najugroženijima od posledica epidemije koronavirusa.