Proba uspela, Flik ostaje trener Bajerna

Nemački fudbalski klub Bajern iz Minhena produžio je ugovor sa trenerom Hansijem Flikom do 2023. godine, prenosi Bild.

Flik je na mesto trenera Bajerna angažovan nakon smene Nika Kovača.

Očekivalo se da će 55-godišnji stručnjak biti na klupi Bajerna do kraja sezone ili sve dok Bavarci ne pronađu trenera koji će preuzeti klub.

Na spisku imena koji bi mogli biti trener Bajerna bili su Maurisio Početino, Maksimiliano Alegri, Luis Enrike i mnogi drugi, ali su Bavarci odlučili da poverenje ukažu Fliku.

I dok se veliki broj najboljih timova širom Evrope muči sa rezultatima ili odnosima unutar ekipe, Flik je Bajernu uspeo da donese sigurnost i u utakmicama, i u atmosferi.

Bajern se, do prekida usled koronavirusa, na tabeli Bundeslige nalazi na prvoj poziciji sa četiri boda više od Borusije, dok je impresivne partije pružao u Ligi šampiona.

Kao prvoplasirani su završili grupnu fazu, gde su se sastali i sa Crvenom zvezdom, da bi u prvom meču nokaut faze ubedljivo savladali Čelsi sa 3:0.

Hansi Flik je, pre mesta prvog trenera Bajerna, bio pomoćnik u nemačkom klubu kao i u nacionalnoj selekciji te zemlje. Pomagao je i ekipi Salcburga, a pre toga vodio Hofenhajm.

Bajern je sa Flikom produžio ugovor do 2023. godine, a pominje se da bi u narednom periodu nemački tim mogao aktivno da se uključi u dovođenje Tima Vernera, napadača Lajpciga, kao i krilnog fudbalera Sitija Liroja Sanea.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво