Deset članova Valensije pobedilo koronavirus

Deset članova fudbalskog kluba Valensije, koji su bili zaraženi koronavirusom, uspeli su da se izleče, javljaju španski mediji.

Klub sa Mestalje saopštio je 16. marta da je 35 odsto od svih ljudi, koji su učestvovali u utakmici sa Atalantom u februaru u Milanu na stadionu San Siro, zaraženo virusom. Između ostalog, i igrači Esekel Garaj, Hose Gaja i Eljakim Mangala...

U međuvremenu su preduzete sve mere, ceo tim je poslat u karantin. Posle dve nedelje kod zaraženih više nema simptoma koronavirusa, navode španski mediji.

Smatra se da je utakmica Lige šampina između Atalante i Valensije, 19. februara u Milanu, doprinela ubrzanom širenju korona virusa u najugroženijoj italijanskoj regiji, Lombardiji i okarakterisana je kao biološka bomba.

Gotovo svi gledaoci na San Siru, uglavnom navijači kluba iz Bergama, koji su kasnije testirani bili su pozitivni. Atalanta je pobedila 4:1, a svaki treći stanovnik Bergama praktično je bio na "San Siru", pošto je od 120.000 ljudi iz ovog mesta čak 40.000 navijača pratilo istorijski nastup.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво