Grujić za RTS: I dalje sanjam da igram za Liverpul, ali postoje i drugi klubovi

Iako ima nepune 23 godine, Marko Grujić ima već uspomena i doživljaja kojima može da se ponosi.

Titula svetskog omladinskog prvaka, profesionalni ugovor i titula sa Crvenom zvezdom, klubom za koji je sanjao da zaigra, poziv da postane član velikog Liverpula... I bavi se onim čime voli.

"Da, stvarno to su stvari koje se ne zaboravljaju i koje ostaju upamćene", kaže Marko.

Trenutno je u Berlinu gde igra sa bundesligaša Hertu. I dalje je formalno na pozajmici iz Liverpula.

"Čujem se povremeno sa ljudima iz kluba. I meni je i dalje san da zaigram za Liverpul, ne krijem to, ali postoje i drugi klubovi, videćemo..."

Berlin je sada Markov dom, i naravno, zbog trenutne situacije je pauza u prvenstvu.

"Grad je takav da ima mnogo stvari koje su zanimljive. Ovde trenutno ne postoji zabrana kretanja, tako da mogu i da trčim napolju i da vozim bicikl. Nekada mi se pridruži devojka koja je sada ovde sa mnom."

U slobodno vreme uči nemački, ali, iako nema utakmica, nije baš da ima mnogo slobodnog vremena.

"Treniram, da bih ostao u formi. Time sam najviše obuzet tokom dana. I naravno, slobodno vreme..."

Mada se često pisalo po medijima kako voli NBA ligu, Marko jeste ljubitelj košarke ali...

"Ja zapravo više volim Evroligu. Kada god mogu idem na utakmice. Bio sam na Albinim mečevima. Ovde je i Stefan Peno koji je sada povređen, ali se viđamo i družimo. "

Marko, koji je visok skoro 195 santimetara bi po izgledu nekome ličio na košarkaša, krenuo je stopama starijeg brata koji je takođe trenirao fudbal.

"Da, istina je, svi su govorili kako je talentovan a na mene nisu nešto obraćali pažnju. U jednom trenutku je neko rekao mom ocu kako ipak imam talenta. Tako je to sve počelo... Ne znam ni sam kako je sve to išlo kasnije, bilo je brzo i sada sam tu gde jesam."

Upoznao je mnoge svetske igrače, već je osvajao trofeje, i dalje ga pitaju za druge, najviše za fudbalere i trenera Liverpula.

"Svi su oni normalni i prirodni. Sjajno su me prihvatili kada sam došao. Meni je najbolji igrač Firmino. Što se Klopa tiče, pre nego što sam došao imali smo razgovor. Njega mnogo zanima kakva je ličnost igrač koji dolazi. Ne mogu da kažem da je baš sve znao o meni, ne znam to, ali je stvarno znao mnogo. Njegov pomoćnik bio je Željko Buvač. On je mnogo značio ekipi. Mislio sam da će Buvačev odlazak negativno uticati na rezultate ali kao što vidite to se nije dogodilo, i ekipa je čak osvojila i titulu prvaka Evrope."

Sada je u Bundesligi, koja mu nije bila toliko poznata ranije.

"Moram da priznam da nisam u toj meri znao nemački klupski fudbal. Ali sada, kada sam došao ovde, kada sam video kako sve to izgleda, sjajno je. Tereni, publika, organizacija..."

U ovo vreme nemoguće je zaobići trenutnu sitauciju.

"Znam da nije lako, ali ima i mnogo gorih stvari od toga da se sedi kok kuće. Zato vas molim da ostanete kod kuće i zaštitimo se svi i sačekamo da ovo prođe."

Marko je uvek pokazivao zrelost, tako se ponaša i u ovm trenutku.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи