Gvardiola dao milion evra za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola donirao je milion evra za nabavku medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa u svojoj zemlji, Španiji.

Bivši igrač Barselone i aktuelni menadžer engleskog tima, dao je donaciju kampanji koju su pokrenuli fondacija "Anhel Soler Danijel" i Medicinski fakultet u Barseloni.

"Pep Gvardiola dao je donaciju od milion evra Fondaciji ‘Anhel Soler Danijel’ za nabavku i isporuku zdravstvene opreme za rešavanje pandemije Kovida-19", kaže se u saopštenju fakulteta.

Navodi se i da će pomoći u finansiranju alternativne proizvodnje, pomoću 3-de štampača i drugih metoda, respiratorima i ličnom zaštitnom opremom za zdravstveno osoblje. 

"Donatorska kampanja koju je promovisao Medicinski fakultet u Barseloni i kojom se upravlja preko fondacije ‘Anhel Soler Danijel’ ima za cilj prikupljanje medicinskog materijala i finansijskog doprinosa od kolegijalnih lekara i opšte populacije, za kupovinu medicinske opreme i opreme koja trenutno nedostaje u domovima zdravlja u Kataloniji", stoji u saopštenju.

Pre nego što je Gvardiola dao svoj doprinos, kampanja je za tri dana prikupila 33.000 evra.

Španija je, posle Italije, zemlja koja je najgore pogođena bolešću u Evropi, sa više od 2.500 smrtnih slučajeva i gotovo 40.000 zaraženih osoba.

Region Katalonije, odakle potiče Gvardiola, jedan je od najgore pogođenih delova zemlje.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи