Šurbatović: Uefina odluka je najbolje moguće rešenje

Generalni sekretar FSS Jovan Šurvatović izjavio je da je odluka Uefe da odloži Evropsko prvenstvo za narednu godinu najbolje moguće rešenje.

Uefa je odlučila da se Evropsko prvenstvo pomeri za narednu godinu, zbog pandemije koronavirusa, a Srbiju je na konferenciji predstavljao generalni sekretar Jovan Šurbatović.

"Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost Uefe da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku", rekao je Šurbatović za sajt Saveza.

Na konferenciji je odlučeno i da se utakmice baraža za EVRO igraju u junu ove godine, umesto u martu.

"Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika Uefe i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine" izjavio je Jovan Šurbatović.

Pomeranje baraža znači da će se i prijateljski susreti zakazani za jun odložiti.

"Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu", rekao je Šurbatović.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи