Oštre reakcije na rešavanje problema sa koronavirusom u Seriji A

Zbog širenja koronavirusa u Italiji veliki broj mečeva u Seriji A je odložen uključujući i derbi Intera i Juventusa, jedan broj mečeva odigran je pred praznim tribinama, a način na koji se pristupilo rešavanju tog problema izazvao je brojne reakcije. Jedna od najoštrijih stigla je od predsednika Intera Stivena Žanga na račun predsednika Serije A Paola dal Pina.

Predsednik Intera Stiven Žang uputio je oštre kritike na račun predsednika Serije A Paola dal Pina zbog načina na koji liga rešava problem nastao zbog širenja koronavirusa.

"Zaobilaženje kalendara i stavljanje javnog zdravlja na drugo mesto. Ti si verovatno najveći i najmračniji klovn koga sam ikada video. 24 sata? 48 sati? Sedam dana? I šta još? Šta je tvoj sledeći korak? I sada pričaš o sportskom duhu i fer takmičenju? Kako bi bilo da uopšte ne štitimo naše trenere i igrače i da od njih tražimo da igraju 24 sata dnevno sedam dana u nedelji? Da, tebi se obraćam predsedniče lige Paolo dal Pino. Sram te bilo. Vreme je da se preuzme odgovornost. To je ono što radimo u 2020. Nije važno da li ste navijač Intera ili Juvea, ili niste navijač uopšte - molim vas ostanite bezbedni, to je najvažnija stvar za vas, vašu porodicu i celo čovečanstvo", poručio je Žang na svom Instagram profilu.

Novi termin derbija je 9. mart, a zakazano je i jedno vanredno kolo koje će biti odigrano od 12. do 14. maja. 

U nedelju je italijansko Ministarstvo zdravlja naložilo da se svi sportski događaji odlože do 8. marta, a Serija A je na to reagovala "hitnom proverom kako će odluka vlade uticati na kalendar takmičenja".

Mnogo prašine se podiglo zbog toga što neki mečevi prethodnog viknda nisu odloženi već su odigrani pred praznim tribinama pa se priča i o tome da je derbi odložen kako se u svet ne bi slala slika praznih tribina na najvećoj utakmici.

Iz Intera su već stigle kritike na račun čelnika lige. Bape Marota je rekao da je balans takmičenja poremećen upravo zato što neki timovi igraju, a neki ne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије