Zvezda bi pobedu na Dekijevom trenerskom derbi debiju, a Partizan da smanji zaostatak

Novi, 162. po redu okršaj beogradskih "večitih" rivala, Crvene zvezde i Partizana, igra se danas od 18 časova na najvećem srpskom stadionu - "Rajko Mitić". Crveno-beli u meč ulaze sa 11 bodova viška, a biće to prvi "večiti derbi" Dejana Stankovića u ulozi trenera.

Najvažniji meč srpskog fudbala danas dobija svoj 162. nastavak, bar kada je reč o prvenstvenim duelima dva najvćea i nauspešnija kluba u zemlji.

Crvenu zvezdu će ka željenoj 65. derbi pobedi povesti novi trener, koji je kao igrač umeo i te kako da zablista u mečevima sa komšijama.

Dejan Stanković će debitovati u derbiju u ulozi trenera. On ističe da se ne osvrće na 11 bodova prednosti, već da želi samo pobedu.

"Idemo uvek na pobedu. Remi me ne bi zadovoljio, jer se krši sa mojim karakterom koji imam kroz čitavu karijeru. Uvek sam za to da uradim kako želim, pa neka bude i negativan rezultat, ali pat partije ne priznajem. Što se treme tiče, već sam govorio o tome. Ima je, ali ništa veća od one pred meč sa Čukaričkim, Vojvodinom i Inđijom. Jedina razlika je što je ovo važnija utakmica i što se više ulazi u sitnije detalje, ali sve drugo je isto. Oran sam za utakmicu i jedva čekam da počne ", poručio je Stanković.

Njegov kolega na klupi Partizana, prijatelj i dugogodišnji saigrač u repreznetaciji Savo Milošević, takođe želi trijumf, koji bi Partizanu bio 48. u mečevima protiv najvećeg rivala (50 ih je završeno nerešeno).

"Biću kratak, verujem da je moja ekipa spremna za sutrašnji derbi. Svi su zdravi, pripreme idu po planu. Mogu da budem zadovoljan sitaucijom u ekipi. Svi smo fizički i psihološki spremni za ono što nas čeka na Marakani", rekao je Milošević na konferenciji pred meč.

Duel Crvene zvzde i Partizana igra se u 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", a tok meča možete pratiti na našem portalu. 

Zvezda je trenutno prva na tabeli Superlige sa 62 boda, odnosno 11 više od drugoplasiranog Partizana (51).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије