Zvezdi samo bod u Inđiji pred derbi

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde, lidera Superlige Srbije, odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) protiv domaće Inđije, u meču 23. kola.

Tim iz Ljutice Bogdana će 162. "večiti derbi" dočekati u ne baš sjajnoj atmosferi, nakon kiksa i izvučenog samo "iksa" na teškom terenu u Inđiji.

Dejan Stanković je promešao karte u odnosu na startne postave u prva dva meča prolećnog dela prvenstva protiv Čukaričkog (2:0) i Vojvodine (2:0), pa su tako štoperski tandem činili Pankov i Babić, u vetnom redu igrao Vulić a na mestu desnog ofanzivnog krila Vukanović.

Ipak, do gola je prvi stigao domaćin.

Inđija je povela iz sjajne kontre u 36. minutu, kada je Stefan Purtić sjajno uposlio Ognjena Krasića, koji je ušao između dva igrača odbrane šampiona i onda hladnokrvno uputio loptu iza leđa Borjana - 1:0.

I pre i posle toga Zvezda jeste napadala i bila bolji tim na terenu, ali je imala problema u poslednjoj trećini terena i završinci, gde su uglavnom neprecizni bili Ben i Vukanović.

Na pauzi Stanković pravi dve izmene, i na teren ulaze Mateo Garsija i Milan Pavkov.

To jeste unelo agresivnost i dodatnu oštrinu napadu crveno-belih, ali su novu veliku priliku na isteku sat igre imali domaći fudbaleri preko Bastajića, čiji je udarac uz puno muke Borjan skrenuo u korner.

Već u narednom napadu na drugoj strani u dobroj prilici bio je Gobeljić, koji se našao ispred golmana Prekovića na oko pet metara, ali je udarac odbranjen.

No, inicijativa i naleti srpskog šampiona urodili su plodom u 75. minutu.

Sjajan pas sa svoje polovine uputio je mladi Veljko Nikolić, Gobeljić isto tako dobro prihvata loptu na desnoj ivici šesnaesterca a onda šalje po zemlji pas ka El Fardu Benu, koji je sa pet-šest metara loptu prosto zakucao u raklje golmana Prekovića - 1:1.

Veliku, takozvanu stopopstotnu šansu imao je štoper Zvezde Srđan Babić u 89. minutu, ali sa tri metara glavom šalje loptu pravo u golmana Inđije. Pokušao je potom i Garsija sa ivice kaznenog prostora ali je njegov jak udarac otišao pored leve stative Inđijaca, koji su poslednjih pet minuta i nadoknadu vremena odigrali sa igračem manje, pošto je drugi žuti odnosno crveni karton dobio Čermelj.

Ovim remijem Zvezda je došla do 62 boda posle drugog remija u prvenstvu, dok je Inđija sa novim bodom osvojila svoj 16. u sezoni i trenutno zauzima 14. mesto na tabeli Linglong Superlige Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи