Napoli je bio bolji od Barse, ali je nije pobedio

Fudbaleri italijanskog Napolija i španske Barselone odigrali su podno Vezuva nerešeno 1:1 (1:0), u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Strelci su bili Mertens u 30. i Grizman u 57. minutu meča u kojem je Napoli bio opasniji i imao bolje šanse, a Barsa veći posed i samo jedan šut u okvir gola domaćina.

Jedna od dve sjajne utakmice večerašnjeg programa u Ligi šampiona odigrana je na ispunjenom stadionu "San Paolo" u Napulju.

Ideja Đenara Gatuza da uspori ritam, napravi dobar defanzivni blok i iz kontre napadne velikog protivnika u prvom poluvremenu funkcionisala je gotovo besprekorno.

Barsa je očekivano imala dominaciju u posedu ali nije uspela da uradi ništa ozbiljnije, što svega jedan šut i to van okvira gola Ospine i oslikava.

Sa druge strane, silno motivisani domaćin uz fantastičnu podršku sa tribina "San Paola" bio je izuzetno disciplinovan, čekao i dočekao svoju šansu i iz kontranapada došao do prednosti.

Poljak Pjotr Zjelinski je prodro po desnoj strani na isteku pola sata igre, i uz malu pomoć nespretnog Žuniora Firpa došao na ivicu šesnaesterca, odakle je primetio i savršeno dodao loptu do Drisa Mertensa, koji sa nekih 16-17 metara šalje izuzetno preznu loptu u levi ugao Ter Štegena, koji je tom prilikom bio na "krivoj nozi" - 1:0.

Međutim, ta ideja Napolitanaca u nastavku izdržala je svega 12 minuta, pošto je u akciji koja je bila slična onoj iz koje je pao prvi gol na meču, Antoan Grizman pogodio za, ispostaviće se konačnih 1:1.

Asistenciju nakon dobrog dubinskog pasa Busketsa zabeležio je Nelson Semedo, koji je francuskog napadača lepo "spojio sa golom".

Prethodno je napad plavih je prethodno "otupeo" prinudnim izlaskom iz igre Mertensa, koga je zbog povrede zamenio Arkadijuš Milik.

Tada se dodatno angažovao večeras raspoloženi Lorenco Insinje, koji se četiri minuta posle izjednačenja imao vrlo dobru priliku, ali je Ter Štegen ovoga puta bio odlično postavljen.

Dva minuta kasnije pokušao je i Kaljehon, ali mreža španskog prvaka ostala netaknuta.

Uz to, Barsa je u nastavku bila znatno opasnija, ali i strpljivija u kreaciji, te je odbrana domaćina, u kojoj je na mestu štopera svih devedeset minuta odigrao srpski reprezentativac Nikola Maksimović, bila pod mnogo veći pritiskom nego u prvom delu meča.

No, zanimljivo, ta inicijativa Mesija i ekipe nije rezultitala niti jednim šutem u okvir gola Napolija, te je jedini takav ostao onaj kada je Grizman doneo poravnanje.

Do kraja meča najviše uzbuđenja i pažnje izazvao je detalj iz 88. minuta, kada su se posle starta sukobili glavni akter Arturo Vidal i defanzivac domaćih Mario Ruj, zbog čega je Čilenac dobio dva žuta, odnosno crveni karton, najviše zbog pokušaja da protivnika udari glavom.

Revanš meč na "Kamp Nou" stadionu igra se 18. marta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије