Don Balon podigao Španiju na noge – Barselona želi Jovića

Španski sportski list "Don Balon" preneo je informaciju koja je uzburkala sportsku javnost u Španiji. Prema pisanju ovog lista, fudbalski klub Barselona želi da iz Real Madrida dovede srpskog reprezentativca Luku Jovića.

Jović je na početku sezone stigao u Real Madrid iz frankfurtskoj Ajntrahta za 60 miliona, ali bez obzira što nastupa za najvećeg rivala, čelnici "Blaugrane" razmišljaju o kupovini.

Razlog za to je rezultat katastrofalne transfer politike koja je šampiona Španije ostavila bez adekvatnih rešenja u napadu, nakon povreda Luisa Suaresa i Usmana Dembelea.

Katalonci na raspolaganju imaju samo Lionela Mesija, Antoana Grizmana i Ansua Fatija, ali su dobili mogućnost da, zbog nove teške povrede Dembelea, dovedu jedno pojačanje iz domaćeg prvenstva van prelaznog roka.

Pravilo u Španiji nalaže da klubovi, koji ostanu bez igrača na više od četiri meseca, imaju pravo na kupovinu fudbalera koji igra u nekom domaćem klubu, iako su transfer rokovi završeni.

Posle mnogo bure, sukoba Mesija sa sportskim direktorom Erikom Abidalom, kao i slabe forme pod vođstvom novog trenera Kikea Setijena, Barselona se ponovo okrenula dovođenju Luke Jovića.

Don Balon piše da klub sa "Kamp Noua" razmišlja da aktivira otkupnu klauzulu i već sada dovede srpskog centarfora. Nekadašnji centarfor Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta bio je na radaru katalonskog giganta pre nekoliko meseci posle sjajne sezone u Bundesligi i Ligi Evrope, ali je procenjeno da ne učestvuje dovoljno u kreaciji napada svog tima, posle čega je završio na "Santjago Bernabeuu".

Sada bi to moglo da se promeni, ukoliko se ljuti protivnici dogovore (ranije je bilo slučajeva prelaska iz jednog u drugi klub), a osim Jovića u vezu sa Barselonom dovodili su se Vilijam Žoze (Sosijedad), Lukas Peres (Alaves), Luis Suares (Hetafe) i Kristijan Stuani (Đirona).

Osim njih, pojavile su se informacije da se pregovara i sa Dušanom Tadićem, ali je njegov transfer stopirao Ajaks, posle čega se, prema pisanjima Don Balona, Barsa okrenula Joviću.

Reprezentativac Srbije je do sada odigrao 23 utakmice za "kraljevski klub" u svim takmičenjima i postigao dva gola.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво