FSS proslavio vek postojanja, Tadiću i Mihajloviću Zlatne lopte

Dušan Tadić dobio je Zlatnu loptu Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača u godini na izmaku, dok je ta nagrada za trenere otišla u ruke Siniši Mihajloviću. Za najbolju fudbalerku je prvi put u istoriji lauerat Violeta Slović.

Oni su dobili nagrade na svečanosti koju je organizovao FSS u Narodnom pozorištu, na kojoj je ujedno proslavljen i 100. rođendan ove organizacije.

Vezista Ajaksa je ove sezone predvodio naš tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Ligi nacija, dok je sa "kopljanicima" osvojio duplu krunu i stigao do polufinala Lige šampiona.

"Velika je čast i privilegija biti sa svim legendama, ljudima iz sporta... Hvala mnogo svima na ovoj nagradi. Velika čast, obaveza, zadovoljstvo, privilegija... Naravno, podstrek za dalje. Mislim da je rad stvorio čoveka i da smo bez toga ništa", rekao je Tadić po dobijanju nagrade i dodao:

"Trudiću se što više da radim na sebi, da pomažem drugima. Zahvalio bih se svima iz Saveza – direktoru, selektoru, saigračima, ljudima iz reprezentacije i naravno iz svog kluba."

Mihajlović je proglašen za najboljeg trenera u godini u kojoj vodi tešku borbu sa leukemijom, pa nije ni čudo što je njegovo prisustvo u Narodnom pozorištu izazvalo veliko oduševljenje.

Šef stručnog štaba Bolonje se zahvalio na priznanju, rekao je da ponosan što je Srbin i što su njegovi sunarodnici prepoznali trud koji svakodnevno ulaže.

"Želim da izrazim veliku zahvalnost za ovu počast. Biti najbolji trener Srbije i biti izabran od ovih ljudi, Srba, za mene ništa nema veću važnost od toga. To je za mene najveće priznanje koje sam mogao da dobijem u dosadašnjoj karijeri", rekao je Mihajlović.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Lacija i milanskog Intera čestitao je jubilej Fudbalskom savezu i zahvalio se svim dobrim ljudima koji su mu pokazivali ljubav tokom najtežeg perioda u životu.

"Sigurno je da ste mi dali veliku snagu i da bez vas, bez vaše pomoći, bilo bi mnogo teže da prebrodim ono što sam prebrodio. Velika stvar koju nikada neću moći da zaboravim. Živim manje-više 30 godina u Italiji, ali sam uvek bio i ostaću Srbin. Nadam se da vas nikad nisam razočarao i da sam, uz svoje dobre i loše strane, uvek predstavljao Srbiju na najbolji mogući način. To ću i dalje da nastavim."

Na kraju, čestitao je i svom kumu Dejanu Stankoviću što je postao trener Zvezde.

Fudbalski savez je prvi put u istoriji dodelio Zlatnu loptu za najbolju fudbalerku i ona je otišla u ruke Violeti Slović, koja je kapiten ženske reprezentacije.

Kokeza: Fudbalski DNK nas čini posebnim

Predsednik Slaviša Kokeza izjavio je da su prvih 100 godina saveza jubilej vredan poštovanja i poručio da je talenat ono što srpske fudbalere čini posebnima u svetu fudbala.

"Iza nas je 100 dugih godina, nekoliko država i jubilej vredan poštovanja, generacije onih koji su pisali istoriju, koje pamtimo i slavimo. Mnogo je onih koji su dali fudbalu magiju, igri koja nas vraća u prošlost da bismo uživali u sadašnjosti i budućnosti", rekao je Kokeza.

Kako je naveo, bilo je to neponovljivo putovanje kroz vreme, vredno življenja svakom kome je fudbal bila strast.

"Nekada Jugoslavija, danas Srbija, ali fudbalski DNK je ostao jedinstven - balkanaki talenat. To je ono što nas čini posebnim. Ponosimo se prošlošću, ali želimo bolju budućnost. Samo talenat nije dovoljan", istakao je Kokeza.

On je još jednom najavio kapitalna ulaganja u Nacionalni stadion i šest novih stadiona širlm Srbije.

"Želimo da fudbalsku Evropu dovedemo u Srbiju i stvorimo nove asove", zaključio je Kokeza.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво