Romini klinci položili test ljudskosti i sportskog duha

Fudbaleri Rome, uzrasta do 15 godina, pokazali su veliko poštovanje prema protivniku i sportskoj javnosti prezentovali šta je suština sporta. Umesto da proslave zasluženo osvojenu titulu šampiona, vreme posle meča proveli su pokušavajući da uteše protivnike, mlade fudbalere Milana.

U današnje vreme gotovo je postalo zaboravljeno viteštvo, poštovanje prema protivniku, čestitke na dobroj borbi... Romini klinci pokazali su svojim gestom šta je suština sporta, na čemu bi mnoge starije kolege mogle da im pozavide.

Fudbaleri Rome, uzrasta do 15 godina, savladali su u Raveni vršnjake iz Milana sa 2:0 i osvojili šampionsku titulu. Veliko slavlje moglo je da počne...

Ipak, mladi "romanisti" nisu otrčali u svlačionicu kako bi proslavili veliki uspeh, već su prišli poraženim protivnicima, koji su pognutih glava sedeli na terenu.

Zagrljaji, reči utehe i sportski pozdravi obeležili su ovaj susret. Iako mnogi od njih verovatno nikada neće postati profesionalni fudbaleri, ispit ljudskosti i sportskog duha već su položili.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 15. jun 2019, 13:40) - Srđan [neregistrovani]

Tako su ih vaspitali stariji - očevi i majke i treneri

Pohvale su na mestu, ali ti dečaci su sve to poneli iz svog doma, i naučili od svojih roditelja, i od svojih trenera.

(subota, 15. jun 2019, 13:08) - fitke/trifke [neregistrovani]

SVAKA ČAST ZA...

Klincima Rome. Dokazali su i pokazali šta je Fair play. Brava Italija!!!

(subota, 15. jun 2019, 09:49) - anonymous [neregistrovani]

bravo

od ove dece bi stariji imali šta da nauče.