Skupština FSS-a potvrdila Zvezdinu titulu iz 1946, Terzić zadovoljan i ponosan

Crvenoj zvezdi zvanično je priznata titula prvaka Srbije iz 1946. godine na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu, poručio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Glasovima velike većine delegata (44 člana najvišeg organa srpske kuće fudbala bila su "za", 10 uzdržanih i šest protiv), verifikovana je titula crveno-belih i stvorena mogućnost za treću zvezdicu, pošto sada ima 30. trofeja prvaka države.

Prethodno je Komisija za pravna pitanja FSS, takođe većinom glasova, iznela predlog da se Zvezdi naknadno dodeli titulu iz 1946.

Nakon glasanja i potvrdđivanja odluke, generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić poručio je da je ponosan što je klubu pripisana titula iz 1946. godine, posebno što se realizovao dvogodišnji trud.

Tako je velikom većinom glasova delegata na Skuštini Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi prihvaćena je inicijativa crveno-belih da im se dodeli titula prvaka Srbije u godini u kojoj je i splitski Hajduk u Hrvatskoj naknadno promovisan u šampiona.

"Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koje zaslužuju da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FSS je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga", rekao je Terzić.

On je dodao da je ova sezona u svakom smislu istorijska za Crvenu zvezdu, u kojoj je tim Vladana Milojevića odbranio trofej šampiona Srbije i igrao Ligu šampiona, a ima još šansu da osvojio i Kup.

"Priznavanje titule iz 1946. godine je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone".

Terzić se zahvalio svima iz Zvezde koji su učestovali u inicijativi i doprineli da se zahtev uvaži.

"Želim da se zahvalim svima u klubu koji su istrajali i doprineli da se dvogodišnji trud i napor konačno realizuje. Argumentima smo dokazali da dileme nema, Crvena zvezda je šampion Srbije 1946. godine", zaključio je on.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 15. maj 2019, 15:28) - CB [neregistrovani]

Molim...

...Vladu R Srbije, da u to ime proglasi sedmodnevni državni praznik i na ime psiholoških patnji isplati još koji milion eura.

(utorak, 14. maj 2019, 19:35) - mirjana [neregistrovani]

jel sam ja nesto prespavala?

pa 1946 Srbija kao drzava nije postojala.Ta se zemlja zvala Jugoslavija.Nije u redu da se vakve istoriske cinjenice menjaju u dnevno politicke svrhe.ali jos jednom je ona stara pobedila ISTORIJU PISU POBEDNICI ili oni koji su na vlasti ,svejedno i jadno za takav klub da se sluzi ovakvim ''podvalama''Svaka cast i ''Cestitam '' na tituli .Nadam se da moj Partizan nece izvuci neku titulu iz ratnih godina kad su partizani pobedjivali na ''terenu''.