Varnice na terenu, bez pobednika u 159. večitom derbiju

Crvena zvezda – Partizan 1:1 (0:1). Najveći derbi srpskog fudbala, 159. po redu, završio se bez pobednika. Crno-beli poveli čudnim pogotkom Nemanje Nikolića, izjednačio Milan Pavkov u nastavku. Crvena zvezda je zadržala 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 159. večiti derbi na stadionu "Rajko Mitić", a na kraju je podela bodova najpravedniji ishod – 1:1.

Kao i posle svakog derbija, i iz jednog i iz drugog tabora imaće za čime da žale, verovatno ni jedni ni drugi neće biti zadovoljni suđenjem, ali je utisak da niti jedna od ekipa nije zaslužila da izgubi ovaj meč.

Partizan je bolje ušao u susret, ali posle 15 minuta igre Zvezda preuzima terensku inicijativu.

Ben je u 23. minutu postigao pogodak, koji je poništen na asistenciju pomoćnog sudije. Ipak, na TV snimku se jasno vidi da su dvojica igrača Crvene zvezde bili u ofsajdu, ali ne i Ben.

Partizan do prednosti stiže u 37. minutu, posle jedne situacije koja se jednostavno može opisati kao bizarna. Posle duela Kosovića i Stojkovića, lopta stiže do Borjana, koji je napucao Nikolića, te lopta završava u golu crveno-belih.

U nastavku, trener crveno-belih Vladan Milojević zaigrao je sa dva napadača, što mu se na kraju krajeva i isplatilo. Pavkov je pre drugog dela ušao u igru umesto Veljka Simića i dobio veliki broj duela sa odbranom Partizana.

Posle jedne takve situacije, lopta se vratila Pavkovu, koji je snažno šutirao i savladao večeras sigurnog Vladimira Stojkovića.

Tokom meča smo videli veliki broj duela na terenu, a u finišu meča izbegnut je teži incident, posle duela Nikolića i Čaušića. Ipak, sve se brzo smirilo i utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1.

Utakmicu je sudio Danilo Grujić iz Niša, koji je pokazao deset žutih kartona – četiri igračima Zvezde, a šest fudbalerima Partizana.

Pre utakmice došlo je do sukoba navijača i policije na Autokomandi, a na samom stadionu "Rajko Mitić", osim pirotehnike, nije bilo ozbiljnijih incidenata. 

Zvezda je tako zadržala 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, dok je Radnički na drugom mestu sa sedam bodova manje od crveno-belih i osam više od crno-belih.

Ovako je protekao 159. večiti derbi: 

19.58 – Kraj meča, Crvena zvezda – Partizan 1:1.

19.52 – Ponovo duel igrača dve ekipe na terenu, koji je mogao da preraste u ozbiljniji incident. Nikolić je udario Stojkovića i zaradio žuti karton, a onda je Čaušić želeo da "deli pravdu". Na kraju se sve smirilo, a uskoro ulazimo u nadoknadu vremena.

19.45 – Poslednju izmenu vrši Milojević, umesto Jovančića na terenu je Goran Čaušić.

19.41 – Prva izmena u timu Partizana. Umesto Nebojše Kosovića u igri je Slobodan Urošević.

19.38 – GOOOL! Zvezda u 74. minutu stiže do izjednačenja! Odličan udarac Milana Pavkova, lopta od stative ulazi u gol Partizana, Stojković je nemoćan.

19.34 – Druga izmena u timu Zvezde. Umesto Branka Jovičića u igri je Mirko Ivanić.

19.33 – Sada se Borjanu ukazuje pomoć, pošto je golman Zvezde ostao na zemlji posle jednog opasnog kontranapada Partizana.

19.27 – Boaći je na zemlji bez svesti. Milunović je bio najbolji u skoku posle novog kornera za Zvezdu, ali je defanzivac crveno-belih u skoku kukom udario Ganjanina u glavu. Boaćiju se ukazuje lekarska pomoć.

19.24 – Još jedna prilika za Jovančića, ali je igrač Zvezde šutirao pored gola Partizana.

19.21 – Dobra prilika za Zvezdu. Posle kornera sa desne strane, Jovančić je bio najviši u skoku, ali je Stojković odlično intervenisao. Pokušao je Partizan u polukontri, ali bez većih problema pred golom Borjana.

19.17 – Još jedan žuti karton za igače Partizana, upisan je levi spoljni Nemanja R. Miletić.

19.14 – Žuti karton za Gorana Zakarića, koji je nešto oštrije startovao i oborio Stojkovića.

19.10 – Nastavljen je meč.

19.09 – Jednu izmenu u poluvremenu izvršio je Milojević. Umesto Veljka Simića u igri je još jedan napadač Milan Pavkov.

18.51 – Poluvreme, Partizan vodi protiv Zvezde sa 1:0.

Ne previše kvalitetan meč u prvih 45 minuta, ali igrači obe ekipe su veoma borbeni. Bilo je nekoliko spornih situacija, Partizan pomalo i srećno vodi na stadionu "Rajko Mitić".

18.47 – Igraće se još tri minuta nadoknade vremena u prvom delu.

18.38 – GOOOL! Partizan od 37. minuta vodi 1:0! Loša reakcija odbrane Zvezde, Borjan i Milunović bili su u duelu sa napadačem Partizana Nikolićem, a lopta se nekako odbila u mrežu crveno-belih. Pogodak je na kraju pripisan Nikoliću.

18.28 – Sve oštriji dueli na terenu. Došlo je do gurkanja između igrača, na kraju po žuti karton dobili su Marko Marin na jednoj i Saša Zdjelar na drugoj strani.

18.24 – Ben postiže pogodak, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu zbog ofsajd pozicije.

18.23 – Solo-prodor Marka Marina, koji je pokušao da iznenadi Stojkovića, ali je golman Partizana bio na pravom mestu i izbio loptu u korner.

18.21 – Prvi žuti karton na meču "zaradio" je Strahinja Pavlović, koji je u skoku laktom nehotice zakačio Boaćija.

18.10 – Izjednačen odnos snaga na početku utakmice. Prvi udarac u okvir gola uputio je Rikardo Gomeš, ali je siguran golman Zvezde Milan Borjan.

18.02 – Počela je utakmica.

17.55 – Stadion "Rajko Mitić" se popunjava, navijači Partizana podeljeni su na južnoj tribini. Utakmica će početi za nekoliko minuta.

17.30 – Velika gužva je u okolini stadiona "Rajko Mitić". Nezvanično, došlo je do sukoba jedne grupe navijača Partizana sa policijom, zbog čega je nastala velika gužva. Kako RTS saznaju u Hitnoj pomoći, ima povređenih.

Od Slavije do Autokomande zatvoren je saobraćaj, a veliki broj navijača polako prilazi stadionu.

17.10 – Poznati su sastavi timova:

Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Jovančić, Ben, Marin, Simić i Boaći;

Stojković, N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, N.G. Miletić, Zdjelar, Šćekić, Zakarić, Nikolić, Kosović i Rikardo.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара