Tužilaštvo traži proširenje istrage protiv Džajića

Okružno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je proširenje istrage protiv nekadašenjeg direktora Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Ivana Dudića u portugalsku Benfiku.

Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić precizirao je u izjavi Tanjugu da je zahtev za proširenje istrage podnet istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu protiv Džajića, kao i fudbalskog menadžera Ranka Stojića, zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i protivpravno prisvojili pet miliona nemačkih maraka.

Ovo je četvrto proširenje istrage koje tužilaštvo traži protiv Džajića, koji je od zimus pod istragom zbog sumnje da je prisvojio novac od, za sada, pet fudbalera.

Prilikom Dudićevog transfera  iz Crvene zvezde u Benfiku ugovoreno je obeštećenje od sedam miliona nemačkih maraka. Fudbalski klub Benfika je svoje ugovorne obaveze ispunio, ali je na račun beogradskog kluba "leglo" samo dva miliona nemačkih maraka. Postoji osnovana sumnja da su pet miliona prisvojili Džajić i Stojić, kazao je Zorić.

Džajićevi advokati negiraju nepravilnosti u transferima

Advokati bivšeg predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića negirali su medijske navode po kojima je on učestvovao u nepravilnostima prilikom transfera Ivana Dudića u Benfiku i ocenili da je takvim tvrdnjama njihovom klijentu ugroženi čast i ugled.  Advokati Dragan Savić i Velislav Milutinović poslali su saopštenje medijima sa dokumentima kojima, kako su naveli, potvrđuju nevinosti njihovog klijenta.

U saopštenju se ističe da će Džajić, zajedno sa svojim braniocima i punomoćnicima, pred nadležnim organima objasniti učešće u vezi sa Dudićevim transferom , "u uverenju da će svako stručan i dobronameran razumeti da ne postoje nikakve protivpravnosti u njegovom činjenju ili nečinjenju povodom tog transfera".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се