Jokanović zadovoljan polusezonom, ne brine zbog funkcije

Spreman sam da nastavim da radim u Partizanu i da sa ekipom pokušam ponovo da osvojim prvenstvo i kup Srbije, ali odluku o tome doneće Upravni odbor kluba, koji zna šta je najbolje za crno-bele, rekao je trener šampiona Srbije Slaviša Jokanović.

"Mogu da budem zadovoljan polusezonom, ali znam da navijači uvek traže više. Spreman sam da nastavim da radim ali organi kluba određuju kojim će putem Partizan da ide", izjavio je Jokanović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Strateg "crno-belih" rekao je da potpuno mirno očekuje sednicu UO Partizana, koji bi sledeće nedelje trebalo da oceni Jokanovićev rad.
"Nisam pričao sa ljudima o svojoj funkciji, ali sam super miran i nemam nikakvih problema. Mogu da budem ili trener ili navijač Partizana, a obe uloge su mi veoma drage. Meni bi možda bilo najlakše da odem posle prošlogodišnje 'duple krune'", kazao je on.  Jokanović je dodao da mu je bilo čudno kada je jedan od potpredsednika kluba Dragoljub Vukadinović zatražio njegovu smenu, 20 dana pre kraja jesenjeg dela šampionata.

"Vrlo je čudno kada takav poziv dolazi iz kluba. Te stvari trebalo bi da se rešavaju interno. U pitanju je stvar trenerske struke, a on je biznismen. Mogao sam i ja da se žalim što su prodati Stevan Jovetić, Adem Ljajić i Zoran Tošić ili što nemamo 15 miliona evra za pojačanja, ali znam da je to realnost", istakao je on.

Partizan je u jesenjem delu šampionata osvojio prvo mesto sa tri boda više od Vojvodine, ali su crno-beli takmičenje u ligi Kupa UEFA završili sa četiri poraza.
"U moje vreme se slavila i ta 'jesenja' titula, a sada sve to deluje tako normalno. Vidim da su neki čak i nezadovoljno što Vojvodini 'bežimo' tri, a Crvenoj zvezdi sedam bodova", naveo je on.

Partizan u poslednjih pet takmičarskih utakmica ove godine (tri u prvenstvu i dve u Ligi kupa UEFA) nije zabeležio pobedu, a Jokanović je ocenio da je do pada forme došlo zbog povreda važnih igrača i nedostatka sreće.
"Sve je počelo protiv Javora kada smo sami sebi dali gol, a isto se desilo protiv Borca i Rada. Ključ sezone u Evropi bila je utakmica sa Sampdorijom, koju nismo smeli da izgubimo. Upravo to se desilo i onda smo neuspešno jurili taj zaostatak", kazao je on.  "Imali smo i tu nesreću da nam se kapiten Nenad Đorđević povredio na prijateljskoj utakmici u Sarajevu. Taj meč je još ranije bio zakazan i morao sam, zbog odsustva velikog broja reprezentativaca, da ga stavim u tim", dodao je Jokanović.

Jokanović je rekao da klub razmišlja o dovođenju novih igrača u prelaznom roku, ali da spisak potencijalnih novajlija još ne postoji.
"Spisak nismo napravili, ali već duže vreme razmišljamo o nekim fudbalerima iz naše lige. To je proces i nadam se da ćemo dobro odraditi prelazni rok", rekao je on.

Jokanović je rekao da u nastavku šampionata očekuje veliku borbu za titulu sa prva tri pratioca na tabeli.
"Gledajući tabelu, prvi konkurent nam je Vojvodina, a tu se i Crvena zvezda i Javor. Ne mogu da obećam osvajanje trofeja, ali mogu da kažem da sam izuzetno motivisan da se borim za njih", naveo je on.

Jokanović je ponovio da ne želi da primi nagradu za trenera godine od FSS zbog javnih polemika da li je on to zaslužio. Istovremeno, strateg Partizana predložio je za nagradu trenera Javora Radovana Ćurčića.
"Ta nagrada je personalna i nije bila namenjena kao priznanje Partizanu i njegovoj igri. Nisam želeo nikoga da uvredim odbijanjem, ali odlučio sam tako zbog velike polemike da li sam je zaslužio.
Evo, dižem ruku za Ćurčića, jer on radi u mnogo težim uslovima nego ja", zaključio je Jokanović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво