Miodrag Božović trener Moskve

Bivši trener čačanskog Borca Miodrag Božović, koji je u protekloj sezoni vodio ruski prvoligaški klub Alkmar iz Perma, imenovan je za šefa stručnog štaba Moskve.

Na toj funkciji on će naslediti proslavljenog Olega Blohina, koji je juče dobio otkaz nakon što je najmlađi moskovski fudbalski prvoligaš prvenstvo Rusije završio na devetom mestu.

Moskovski mediji ocenjuju da je dolazak Božovića u Moskvu veliko iznenađenje, jer je on sa timom iz Perma ostvario istorijski uspeh. Alkmar je, naime, zauzeo četvrto mesto u prvenstvu Rusije i naredne sezone će prvi put igrati u Kupu UEFA.

"Za mene ovo nije bila laka odluka, jer sam u Permu ostvario zapažen uspeh, a naredne godine klub će igrati u Kupu UEFA. Predsednik Alkmara mi je rekao da je već spremljen novi ugovor, ali sam ga obavestio da sam ipak odlučio da prihvatim novi izazov", rekao je Božović.

Božović je igračku karijeru počeo u podgoričkoj Budućnosti 1986, a od 1992. do 1994. je bio prvotimac Crvene zvezde.Trenerskim poslom se bavi od 2000. godine, kada je vodio fudbalski klub Beiograd, a do odlaska u Perm vodio je još šest timova.

Zanimljivo je da je čačanski Borac vodio tri puta. Prvi put u sezoni 2002/2003, potom u sezoni 2005/2006 i prošle godine do odlaska u Alkmar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи