FSS: Stojković i Milojević najbolji u 2017. godini

Golman Partizana Vladimir Stojković i trener Crvene zvezde Vladan Milojević dobitnici su "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača i trenera u 2017. godini. Nagrada Stojkoviću i Milojeviću uručene su na svečanosti u hotelu "Kraun Plaza.

Stojković, prvi golman koji je dobio ovo priznanje i prvi igrač iz domaće Superlige, bio je najzaslužniji za uspehe Partizana na evropskoj sceni i plasman reprezentacije na Mundijal u Rusiji, dok je Milojević sa crveno-belima osvojio jesenju titulu i izborio prvo evropsko proleće posle 25 godina.

Najbolji fudbalski trener Srbije za 2017. godinu Vladan Milojević izjavio je da je u godini na izmaku ostvario neke dečačke snove i da će mu "Zlatna lopta" FSS biti dodatni motiv za nove uspehe.

"Ovo je izuzetno priznanje, 2017. je sjajna godina za mene, prvo sam u Panioniosu bio na korak od istorijskog uspeha i plasmana u Ligu šampiona, a posle sam stigao u Zvezdu, ostvario dečački san. Usledili su sjajni rezultati, a sad i ova nagrada", rekao je Milojević novinarima u hotelu Kraun plaza.

On se posebno zahvalio porodici i svojim saradnicima, a najviše igračima.

"Moram da kažem da iza svega najpre stoji moja porodica, pa dalje uspeh delim sa stručnim štabom, a najzaslužniji su igrači. Vratili su Zvezdu tamo gde joj je i mesto, hvala upravi Crvene zvezde što mi je dala šansu da ostvarim snove. Hvala FŠ, ovo mi je i obaveza više da vredno radim i da postignemo još veće rezultate nego u 2017", poručio je Milojević.

Najbolji fudbaler Srbije za 2017. godinu Vladimir Stojković izjavio je da je "Zlatna lopta" FCC najbitnija u njegovoj karijeri i zahvalio se svima koji su mu pomogli da postane prvi golman koji je dobio ovo priznanje.

"Hvala FCC i svim selektorima koji su me podržavali sve ove godine. Hvala i mom Partizanu što mi je dao šansu da opet branim na velikoj sceni, hvala trenerima Đukiću i Jovšiću, posebno hvala mojoj ženi kojoj pripada bar 70 odsto ove nagrade. Obećavam da ćete videti još boljeg Stojketa na Mundijalu", rekao je Stojković novinarima u hotelu Kraun Plaza.

On je dodao da je o ovoj nagradi maštao ceo život i da mu je ona dodatni motiv da napravi još nešto više.

"Sebi uvek zameram kada primim gol, uvek zadajem sebi najviše ciljeve. Voleo bih da ostanem u Partizanu, to je moj klub" rekao je Stojković i uz osmeh dodao da su mu novogodišnje želje da Partizan osvoji Ligu Evrope i reprezentacija Mundijal.

Na pitanje da li već razmišlja o Mundijalu i da li planira da protiv Brazila odbrani penal, kao Lukasu Podolskom protiv Nemačke 2010, Stojković je rekao:

"Polako se spremam kako da budem nesavladiva prepreka, da ponognem svojoj Srbiji. Za sada ne razmišljam da će biti penal za Brazil, ali ću se boriti da, ako ga bude, "uđem u glavu" Nejmaru", poručio je Stojković.

Nagrada Stojkoviću i Milojeviću uručene su na svečanosti u hotelu "Kraun Plaza.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво