Saga Nejmar: Komplikuje se transfer, Primera stopirala klauzulu

Transfer Brazilca Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen, najskuplji u istoriji fudbala, vredan 222 miliona evra, zakomplikovao se pošto je španska Primera odbila da primi novac za otkupnu klauzulu.

"Imamo opravdane sumnje da PSŽ svojom ponudom krši Uefine zakone o finansijskom fer-pleju", saopšteno je iz Primere.

Parižani će sada morati da pronađu način da dokažu kako je sve "po propisima".

"Možemo da potvrdimo da su advokati Nejmara došli u naše prostorije da otkupe ugovor, ali zahtev je odbijen jer se krši finansijski fer-plej Uefe. To su sve informacije koje u ovom trenutku možemo da pružimo", navodi se u sapštenju La Lige.

Razlika između otkupnih klauzula u Španiji, u poređenu sa otpusnim klauzulama u ostalim velikim ligama u Evropi, jeste način na koji otkupi moraju biti izvršeni.

Umesto da klub koji želi da kupi igrača plati ugovoreni iznos klubu koji ga prodaje, uslov je da igrač koji prelazi u drugi klub sam sebe otkupi iz trenutnog kluba, što znači da PSŽ prvo mora igraču da plati transfer, a ovaj da podnese zahtev La Ligi.

A do tada, prema informacijama sa Iberijskog polustrva, Nejmar je u Portu, gde će obaviti lekarske preglede, a u Barseloni ga polako zaboravljaju, pošto je njegova fotografija jutros uklonjena sa svih reklamnih panoa na stadionu Kamp nou.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 03. avg 2017, 21:50) - Мој тата траву коси... [neregistrovani]

Гени су чудо!

Његов отац је добио 66 милиона за трансферске услуге у свему овоме!