Zvezda zbog viza bez četvorice stranaca u Kazahstanu

Fudbalski klub Crvena zvezda suočava se sa velikim problemima pred utakmicu protiv Irtiša u Kazahstanu u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Zvezda u Pavlodaru najverovatnije neće moći da računa na strance Ričmonda Boaćija, Gelora Kangu, Abrahama Frimponga i Džona Ruisa, koji nemaju vizu za Kazahstan.

Problem predstavlja to što Kazahstan nema ambasadu u Beogradu, a procedura izdavanja viza u Budimpešti traje oko 15 dana, uz lično prisustvo.

Zvezda i Irtiš su tek prošlog četvrtka, 6. jula saznali da će se međusobno sastati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

Crvena zvezda je, kako je rečeno u klubu, od 21. juna više puta kontaktirala ambasadu Kazahstana u Budimpešti i danas je obaveštena da igrači mogu da dobiju vize kada slete u Astanu.

Aerodrom u Astani je jedini na kom u toj zemlji mogu da se izdaju vize, a crveno-beli sleću u 450 kilometara udaljeni Pavlodar.

Postoji mogućnost, koja je malo verovatna, da fudbaleri iz Gane, Gabona i Kostarike u utorak otputuju za Astanu redovnim linijama preko Frankfurta i saigrače sačekaju u Pavlodaru.

Crvena zvezda je povodom problema obavestila Evropsku fudbalsku uniju (UEFA), koja je bila u kontaktu sa nacionalnim savezom Kazahstana, ali bez uspeha.

Fudbaleri Crvene zvezde će u sredu oko podneva čarter letom otići u Pavlodar, dok će se prva utakmica drugog kola kvalifikacija protiv Irtiša igrati u četvrtak od 16.00.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 11. jul 2017, 08:27) - anonymous [neregistrovani]

Onda

Onda ne treba pustiti ni jednog clana Irtisa kada dodju na revans u Beograd za sedam dana, bez viza koje moraju da izvade u Meksiku i to svako posebno za sebe.
Postuj sebe da bi te i drugi postovali.