Pakult novi trener Radničkog iz Niša

Nekada poznati austrijski fudbaler, sada već i dokazani trener Peter Pakult vodiće kao trener Radnički iz Niša u novoj prvenstvenoj sezoni.

Pakulta je, na osnovu svog dugogodišnjeg poznanstva, ponudio kao rešenje predsednik Radničkog Ivica Tončev, a upravi ga predstavio potpredsednik kluba Dejan Propadalo.

Pakult je kazao da želi u Radnički da donese svoje igračko i trenersko iskustvo, koje je stekao godinama bavljenja fudbalom u Austriji i inostranstvu.

Kaže da dugo poznaje Tončeva, koji mu je prišao i pitao ga da li bi mogao zamisliti da preuzme trenersku palicu u Radničkom, a potom je upoznao i potpredsednika.

"Kao igrač i trener sam igrao i vodio mnoge timove i ne plašim se novih izazova i zadataka. Radujem se svakom novom zadatku. Radnički poznajem iz prošlosti, još dok sam bio mlađi, jer je Radnički bio poznat klub 70-tih i 80-tih godina"; objasnio je Pakult u izjavi Tanjugu.

Pakult je rekao da srpski fudbal zna od ranije, pošto je kao trener pratio srpske igrače.

"Međutim uvek je drugačije kada radite sa nekom ekipom, ali fudbal je međunarodna igra. Naravno da se suočavate sa različitim mentalitetima, a o srpskom mentalitetu kažu mnogo toga. Na treneru je da pokuša da nestso promeni", istako je Pakult.

Kaže da namerava svoje iskustvo kao trener da prenese na Radnički.

"Bio sam u mnogim klubovima i to stečeno iskustvo želim da donesem u Niš", poručio je Pakult. On nije želeo da poredi austrijski i srpski fudbal dodavši da je teško porediti različite zemlje.

"Austrija, isto kao i Srbija ima dobre igrače, ali je razlika u tome da su srpski na transfer listi skuplji i bolje pordaju. To je plus za srpske igrače. Postoji mnogo poznatih srpskih igrača u velikim svetskim klubovima i tu tradiciju treba nastaviti. Nadam se da ćemo i u Nišu iznedriti nekog igrača za svetsku fudbalsku scenu", naglasio je Pakult.

Cilj mu je da kao trener Radnički uvede među prve četiri ekipe u Srbiji.

"Pokušaćemo da igramo za vrh. Crvena Zvezda i Partizan su van konkurencije jer imaju veće budžete i kvalitetnije igrače. Ostali će se boriti za preostala mesta, a nadam se da će Niš da se bori za prva četiri", naglasio je on rekavši da će se boriti za ulazak u "Evropu".

Pakult je nekadašnji austrijski rperezentativac, koji je kao trener pokazao odlične kvalitete, kojem je priortet fizička sprema i disciplina igrača. Tokom trenerske karijere najduže se zadržao u Rapidu iz Beča, koji je vodio od septembra 2006. godine do aprila 2011, a u sezoni 2007/2008. domogao se i tutule prvaka Austrije. Kao trener vodio je Lajpcig, Minhen 1860, Zavrč, Dinamo iz Drezdena, Kernten, kao i svoj matični klub FAC iz Beča, a pre dolaska u Niš trenirao je hrvatsku Cibaliju.

Kotrener Pakultu u Radničkom biće nekadašnji reprezentativac Boban Dmitrović, koji je više godina igrao u Austriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара