Đukić: Vratio sam se u najveći klub, prvi cilj je Liga šampiona

Novi trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da se vratio u najveći klub u Srbiji i da u skladu sa time mora da igra ofanzivan fudbal i juri oba domaća trofeja, a prvi cilj pred sebe postavio je plasman u Ligu šampiona.

Đukić je potpisao dvogodišnji ugovor i vratio se na klupu crno-belih posle decenije rada u inostranstvu.

"Kao da nije prošlo 10 godina, srećan sam što sam ponovo kući u svom klubu. Za mene je Partizan velika stvar, želim da nastavim tamo gde sam stao. Ponosan sam kada pričaju kako je igrao Partizan pod mojim vođstvom. I sada imamo dobar tim, učinićemo sve da napravimo uspeh u domaćim i međunarodnim takmičenjima", rekao je Đukić na predstavljanju na stadionu Partizana.

On je dodao da poznaje sadašnji igrački kadar i da ima dobru "podlogu" za dobre rezultate.

"Nisam došao da izmislim nešto, već da ispunim ciljeve. Partizan je najveći i moramo da ispunimo sve zahteve navijača, osvajamo titule... Čestitao bih mom prethodniku Nikoliću na vrhunskom poslu, osvojio je duplu krunu i moramo da nastavimo taj posao. Partizan mora da se nadograđuje svakoga dana i ne plašim se tog izazova. Imamo materijal", naglasio je Đukić.

Prema njegovim rečima, nije mogao da dobije bolju ponudu od Partizanove.

"Partizan je veliko ime u svetu, napad na Ligu šampiona je naša obaveza. Mislim da ne mogu da imam veću ponudu, Partizan je svetinja. Nisam Miroslav Đukić, već Miroslav Đukić – trener Partizana, i moram da se ponašam u skladu sa tim. Partizan ne može samo da pobeđuje, već i da dobaro igra fudbal", kazao je novi trener.

Novinare je interesovalo zašto je prethodna dva puta odbijao pozive čelnika iz Humske.

"Situacija nije bila adekvatna, nije se znalo ko je u upravi... Čovek sam fudbala, nisam prepoznao trenutak. U ovom momentu je idealna situacija, pozitivna atmosfera i energija, uslovi za moderan Partizan", rekao je Đukić.

Prema njegovim rečima, srpskom fudbalu nisu potrebna prepucavanja čelnika klubova i Saveza, već da sva pažnja bude usmerena na fudbalere.

"Sami obaramo rejting našoj ligi. Dosta živimo od prodaje mladih igrača i mi sami blatimo našu ligu, umesto da im dajemo više na važnosti i da igračima damo prostor. Ne bih znao sada da nabrojim 20 igrača iz Superlige, provlače se funkcioneri. Takav slučaj nije u Španiji, malo ko zna predsednika Barselone", naveo je on.

Đukić se osvrnuo i na svoju rečenicu od pre 10 godina da "nikad neće raditi u srpskom fudbalu".

"Pogrešio sam, u ljutnji i besu sam tako nešto rekao. Partizan i Srbija su moja kuća", reči su Đukića.

Sportski direktor Ivica Iliev izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Đukića, istakavši da se pravi moćan Partizan.

"Pokazali smo fudbalskoj Srbiji i Evropi stabilnost kluba, ideju i želju da budemo moćni. Ovo je najbolji dokaz veličine kluba, fudbal koji je Partizan igrao pod Đukićem važi za najbolji u poslednjih 20 godina u našoj zemlji", zaključio je Iliev.

Fudbaleri Partizan 12. juna počinju pripreme za pohod na plasman u Ligu šampiona i odbranu duple krune.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 06. jun 2017, 05:46) - Stalni [neregistrovani]

Daj sta das.....

Ovaj je ocajan za bilo kakvim poslom ako je toliko odusevljen "velicinom kluba" i kvalitetom lige u koju se vraca....

(ponedeljak, 05. jun 2017, 17:29) - anonymous [neregistrovani]

Videces Djukicu, kako stvari stoje, nakon.....

.....prve utakmice koju Partizan odigra nereseno, ili - izgubi!