Читај ми!

UEFA daje 19,2 miliona evra samo za učešće u Balkanskoj ligi

Evropska fudbalska unija je izdvojila 19,2 miliona evra za budžet Balkanske lige, odnosno svakom učesniku po 800.000 evra – za takmičenje čiji je plan da startuje u jesen 2018. godine.

Na sastanku u Zagrebu je dogovoreno da će 24 tima dobiti po 800.000 evra, a biće i dodatnih nagrada prema plasmanu, ne računajući zarade od reklama, TV prava i prodaje ulaznica, pišu Novosti.

U ligi bi učestvovala 24 kluba i sistem takmičenja bi bio sličan onome u Ligi šampiona, najavljivano je tokom protekle nedelje.

Takmičenje bi krenulo kada se završe kvalifikacije za Ligu šampiona, a ukoliko bi neki klub sa prostora SFRJ obezbedio mesto u evropskom elitnom društvu, onda bi njegovo mesto automatski popunjavao sledeći najbolje plasirani iz nacionalne lige.

Još nije poznato da li će se liga zvati Balkanska ili će imati drugi naziv, a takođe je sporno i šta klubovi dobijaju, s obzirom na to da je malo verovatno da će pobednik imati prolaz u Ligu šampiona, što je velika želja svih iz regiona.

Ideja je da regionalna liga krene i u mlađim kategorijama i za žene, u istom trenutku.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи